Με 130 εκθέτες άνοιξε η 33η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Με 130 εκθέτες να έχουν μια δυναμική παρουσία ξεκίνησε η 33η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας το απόγευμα του Σαββάτου. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου εντός  του κτιρίου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, παρουσία αυτοδιοικητικών, βουλευτών, επιχειρηματιών και πολιτών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Κυριακίδης καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους τόνισε ότι «όσα και να πούμε είναι λίγα γι’ αυτή την έκθεση στην οποία 130 εκθέτες δίνουν δυναμικά το «παρών»,  όχι απλά για μια συμμετοχή, αλλά για να αποδείξουν ότι η επιχειρηματικότητα είναι άξια και ικανή δύναμη». Απευθυνόμενος στον υπουργό ο κ. Κυριακίδης ζήτησε «να αφήσουν όλοι στην επιχειρηματικότητα ανοιχτούς δρόμους».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης επισήμανε ότι η Δυτική Μακεδονίας είναι η περιφέρεια των αντιθέσεων, ενώ στάθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η περιφερειακή αρχή τόσο για το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας που θα αποτελέσει σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τους επιχειρηματίες της περιοχής, όσο και για την αλλαγή όδευσης του TAP που επιτεύχθηκε με την αλλαγή της διακρατικής συμφωνίας και θα έχει θετικές συνέπειες για την επιχειρηματικότητα.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης συνεχάρη τους διοργανωτές για την προσπάθεια που καταβάλουν, ενώ τόνισε ότι η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας περνά από κάθε περιφέρεια και βασίζεται στην περιφερειακή εξειδίκευση και προγραμματισμό. Επίσης, δήλωσε ότι η εθνική στρατηγική ανάπτυξης στοχεύει στην αύξηση των επενδύσεων, στην  τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.

Μετά τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε ξενάγησε σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης, ενώ όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα ξεχωριστά εδέσματα με κρόκο που παρασκευάστηκαν στην ταβέρνα παντοπωλείο του ΕΒΕ Κοζάνης, όπου  ο επονομαζόμενος σεφ του κρόκου Θεόδωρος Καραθανάσης ετοίμασε κοτόσουπα με κρόκο, μπάτζιο με κρόκο και στρείδια γεμιστά με κρέμα από γάλα καρύδας και πέρλες μοριακής με κρόκο Κοζάνης, αλλά και παπρικάζ με λουκάνικα και στο τέλος σιατιστινά σαλιάρια.

Μοιραστείτε την είδηση