Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου στην Περιφέρεια

1 Min Read

Με αυξημένο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες ενδιαφερόμενους πολίτες του Ν. Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-ενημέρωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου το περασμένο Σάββατο στην Περιφέρεια.

Μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Δημοσθένη Τυρεκίδη, στην προοπτική της καλλιέργειας του τριαντάφυλλου, δεδομένου ότι η ζήτηση του αιθέριου ελαίου ρόδου είναι υπερπολλαπλάσια της παραγόμενης ποσότητας.

- Advertisement -

Στόχος του Συνεταιρισμού είναι να αυξηθούν οι καλλιέργειες των ρόδων στις 2.500 στρέμματα προκειμένου ο Συνεταιρισμός να ανταποκριθεί στο μεγάλο όγκο παραγγελιών που προκύπτει στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό ο Συνεταιρισμός παρατείνει την περίοδο των παραγγελιών για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να καλλιεργήσουν τριαντάφυλλο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. (Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. 2461039746, οδός Γρεβενών 5 Κοζάνη).

Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας κ. Σιόγκας Θεόδωρος, ο οποίος τοποθετήθηκε ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για τα προγράμματα των νέων αγροτών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα και θα αποτελέσουν κίνητρο για την ενασχόληση των ενδιαφερόμενων με τη γεωργία.

Μοιραστείτε την είδηση