Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριου του Οικονομικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Ασφαλιστικά θέματα» σε Πτολεμαΐδα και Καστοριά

2 Min Read

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 11 Μαρτίου στην Πτολεμαΐδα στο Μουσικό Σχολείο και την Κυριακή 12 Μαρτίου στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά το σεμινάριο με τίτλο «Ασφαλιστικά Θέματα» με εισηγητή τον κ. Κουλούρη Βασίλειο – Διευθυντή Κύριας Ασφάλισης Μισθωτών και Ασθένειας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τον εισηγητή προλόγισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρακάσης Εμμανουήλ και αναφέρθηκε στη σημασία του σεμιναρίου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και οι λογιστές φοροτεχνικοί στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών σε κλάδους δραστηριότητας με παράλληλη απασχόληση, αμειβομένων με τα λεγόμενα ¨μπλοκάκια¨ και όσων συμμετέχουν σε Δ.Σ. ανωνύμων εταιρειών και Ι.Κ.Ε.

Στο διάρκειας 5 ωρών σεμινάριο αναλύθηκαν από τον εισηγητή οι βασικές αρχές και κανόνες του Νέου Ασφαλιστικού Νόμου 4387 / 2016, οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η δομή / αρχιτεκτονική του συστήματος, οι εισφορές : α) μισθωτών, β) ελεύθερων επαγγελματιών και ανεξάρτητα απασχολούμενων γ) αγροτών και ειδικά θέματα που αφορούν την παράλληλη ασφάλιση, τους αμειβόμενους με εργόσημο και αμειβόμενους με Δ.Π.Υ. (μπλοκάκια).

Σε κάθε ενότητα υποβαλλόταν από τους παρευρισκόμενους ερωτήματα και δινόταν απαντήσεις και διευκρινήσεις σε πολλά ζητήματα.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού – Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Ζυμπίδης Θεόφιλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας κ. Καρακασίδης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας κ. Κοκκινίδης Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, ο προϊστάμενος Εσόδων ΙΚΑ Πτολεμαΐδας κ. Μίχος Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σίσκος Ευάγγελος και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Λογιστών Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

Για το Π.Τ.

Ο Πρόεδρος

Καρακάσης Εμμανουήλ

Μοιραστείτε την είδηση