“Πριν το τέλος του 2017 οι αποζημιώσεις σε δενδροκαλλιεργητές κερασιών και μήλων που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση”

1 Min Read

Την δέσμευσή του στους δενδροκαλλιεργητές των Πύργων και του Μεσόβουνου Εορδαίας Κοζάνης ότι “θα ολοκληρωθούν γρήγορα όλοι οι έλεγχοι και οι ενέργειες από τον ΕΛΓΑ”, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις πριν το τέλος του 2017, μετέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, στην συνάντησή του με τους αγρότες στο κοινοτικό κατάστημα των Πύργων.

Απευθυνόμενος, όπως γράφει το ΑΜΠΕ, στους αγρότες, ο κ. Αποστόλου, επισήμανε ότι αποφάσισε να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές σε δυο πρωτοπόρες αγροτικές δραστηριότητες στον ελλαδικό χώρο, που είναι το κεράσι και το μήλο.

- Advertisement -

Ο υπουργός, κάλεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τους νέους και όσους έχουν υποβάλλει αίτημα για ένταξή τους στο πρόγραμμα νέων αγροτών, να αγκαλιάσουν το σχέδιο της κυβέρνησης για την στρατηγική ανάπτυξης των αρωματικών φυτών και υποσχέθηκε, σε πρώτη φάση, ότι οι εκατό νέοι αγρότες, που έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις από την περιοχή της Εορδαίας, θα τους παραχωρηθούν συνολικά 1000 στρέμματα από δημόσιες εκτάσεις για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών.

Μοιραστείτε την είδηση