Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής για Πάτση: Βρέθηκαν παραλείψεις

3 Min Read

Ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεότερά στοιχεία. Αυτό αναφέρει ο το γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (πόθεν έσχες) της Βουλής για την υπόθεση του διαγραφέντος βουλευτή από τη ΝΔ, Ανδρέα Πάση.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα, για την υπόθεση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, «κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση».

- Advertisement -

Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται ότι «Δεδομένης της ύπαρξης παραλείψεων εκ μέρους του και στις επόμενες δηλώσεις του που βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο (χρήση 2020) ο έλεγχος του περιεχόμενου των δηλώσεων του συνεχίζεται και ήδη μετά από εντολή του προέδρου της επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης επισπεύδεται. Επί του αναλυτικού πορίσματος θα συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή και θα αποφανθεί σχετικά».

Ολόσωστη χαρακτήρισε ο Πάτσης τη διαγραφή του

«Ολόσωστη» χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του την Τετάρτη, την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, στον απόηχο των καταγγελιών σε βάρος του για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

«Θεωρώ σωστή την απόφαση του Πρωθυπουργού για τη διαγραφή μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ταλέντο, να δημιουργεί ένα τυφώνα και να παρασύρει τους πάντες. Ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει δυσκολίες εντός κι εκτός, οπότε καλά έκανε και με διέγραψε», είπε ο κ. Πάτσης στην τηλεόραση του Οpen και επέμεινε: «Θα μείνω στη Βουλή και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Είμαι νομιμότατος, έχω τον δικό μου αξιακό κώδικα». «Στην πολιτική, πρώτα καταδικάζεσαι και μετά δίνεις εξηγήσεις, αντίθετα από τη Δικαιοσύνη, την οποία υπηρετώ. Αυτό κατάλαβα και έμαθα, διότι δεν είμαι θιασώτης της πολιτικής με την έννοια του επαγγελματία πολιτικού», παρατήρησε εξάλλου σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό, καθώς η δράση του ήταν γνωστή: «Η δραστηριότητά μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου.

Με πληροφορίες in.gr και protagon.gr

Μοιραστείτε την είδηση