Προς άνοιγμα της Γέφυρας Σερβίων για τα φορτηγά

2 Min Read

Την ερχόμενη Τρίτη οι τελικές δοκιμές

Σε άνοιγμα της γέφυρας Σερβίων για όλα τα οχήματα φαίνεται ότι θα προχωρήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την επόμενη εβδομάδα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αυτής της φάσης.

Αυτή τη στιγμή μεταφέρονται και τοποθετούνται  τα ειδικά τεμάχια για την ενίσχυση των προβόλων για την ολοκλήρωση των εργασιών στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων. Τις επόμενες μέρες θα χρειαστεί να κλείσει για κάποιες ώρες η γέφυρα για να γίνει το “τέντωμα” των συρματόσχοινων και οι δοκιμαστικές φορτώσεις σε όλους τους προβόλους και να δοθεί σε κυκλοφορία στο σύνολο των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των φορτηγών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Σάκης Βούρας αυτό θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα χρειαστεί να κλείσει η γέφυρα των Σερβίων για κάποιες ώρες και συγκεκριμένα μετά τις 9 το πρωί, ώστε να διευκολυνθούν εργαζόμενοι και μαθητές που την διασχίζουν το πρωί, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες και να δοθεί, εφόσον όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το «πράσινο» φως σε όλα τα οχήματα και στα φορτηγά.

Στο μεταξύ δουλειά πιάνουν οι εναερίτες για να τοποθετήσουν το μεταλλικό κέλυφος στην άκρη του «πληγωμένου» προβόλου όπου θα μπουν τα συρματόσχοινα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργασίες που γίνονται αυτή την στιγμή στην Γέφυρα Σερβίων γίνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μηχανικούς, αλλά και τους πανεπιστημιακούς που ανέλαβαν την μελέτη και το συγκεκριμένο έργο.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση