«Πρωταθλητές» και πάλι στην ανεργία- Παρά τη μικρή μείωση του πσοστού του Ιουλίου του 2016 στο 26,3%

1 Min Read

Στο 26,3% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Ιούλιο του 2016, σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που ανακοινώθηκαν χθες. Ποσοστό, που διατηρεί τη Δυτική Μακεδονία στην κορυφή της σχετικής λίστας, παρά το γεγονός πως είναι μειωμένο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016 (26,8%) αλλά και τον Ιούλιο του 2015 (28%).

Το πρόβλημα για την περιοχή είναι τεράστιο και αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τη μείωση της λιγνιτικής παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, που θα έχει ως επακόλουθο τον περιορισμό των προσλήψεων στα οχτάμηνα της ΔΕΗ, μετά την μείωση στις εργολαβίες.

- Advertisement -

Μαγικές λύσεις προφανώς δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως αναγκαιότητα για ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης σε τοπικό επίπεδο, στο οποίο θα πρέπει να συμμμετέχουν όλοι οι φορείς, τα ακαδημαικά ιδρύματα, η αυτοδίοικηση, η κυβέρνηση, οι επιχειρήσεις της περιοχής, ώστε να βρεθεί ένα αναπτυξιακό μοντέλο για την περιοχή. Σε διαφορετική περίπτωση το μέλλον της περιοχής είναι προδιαγεγραμμένο και είναι ζοφερό…

 

Μοιραστείτε την είδηση