Πρωταθλητής Ελλάδος ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης στο αγώνισμα 2Χ (διπλό) ΣΚΙΦ Παίδων

4 Min Read


Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουλίου – με αρκετή ζέστη αλλά πολύ καλές συνθήκες νερού – διεξήχθη η 2η φάση του 84ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων, για τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων και ΑμΕΑ. Στην διοργάνωση συμμετείχαν 28 ναυταθλητικοί όμιλοι από όλη την Ελλάδα.
Κάτω από ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες και με τον ΝΟΙ να έχει δώσει τα καλύτερα διαπιστευτήρια ενόψει και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 23, που θα φιλοξενηθεί στις ίδιες εγκαταστάσεις το φθινόπωρο του 2019, οι 300 και πλέον αθλητές κι αθλήτριες έδωσαν σπουδαίες μάχες στους 22 προκριματικούς, 13 επαναληπτικούς και 6 ημιτελικούς του Σαββάτου για μια θέση στους 12 τελικούς της Κυριακής, αποδεικνύοντας ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.
Εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος, γονείς και συγγενείς χειροκρότησαν όλους τους αθλητές και φυσικά τους νικητές των 12 τελικών.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης «Ο Αλιάκμων» συμμετείχε με 12 αθλητές σε τέσσερα αγωνίσματα, στην τετράκωπο (4-) κορασίδων, στο τετραπλό σκιφ (4x) κορασίδων, στο διπλό σκιφ (2x) παίδων και στην δίκωπο (2-) παίδων. Και τα τέσσερα πληρώματά μας κατάφεραν να περάσουν στους αντίστοιχους τελικούς!
Η τελική κατάταξη στα αγωνίσματα αυτά είναι:
• Πρωταθλητής Ελλάδος 2018 στο διπλό σκίφ (2x) παίδων, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, με τους Πεκόπουλο-Τσικαρδάνη Ιωάννη και Μακρυγιάννη Γεώργιο.
• Στην τετράκωπο (4-) κορασίδων, 3η θέση – χάλκινο μετάλλιο στην πανελλήνια κατάταξη με τις Τσιουκαρδάνη Δέσποινα, Μακρυγιάννη Λεμονιά, Μπούσμπα Δέσποινα και Λάκκα Ειρήνη.
• Στο τετραπλό σκιφ (4x) κορασίδων, 4η θέση στην πανελλήνια κατάταξη με τις Μεχτερίδου Κυριακή, Πεκοπούλου – Τσικαρδάνη Μαρία, Παφίλη Αλεξάνδρα και Γούτα Ξανθή
• Στην δίκωπο (2-) παίδων, 4η θέση στην πανελλήνια κατάταξη με τους Μακαρώνα Δημήτρη και Δουβαρτζίδη Ιορδάνη.
Με τις σπουδαίες αυτές επιτυχίες των αθλητών μας ο όμιλός μας κατέλαβε την 6η θέση με 35,5 βαθμούς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων 2018 και την 8η θέση με 95 βαθμούς στην συνολική κατάταξη του 84ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας 2018 μεταξύ 28 σωματείων (Πηγή: www.kopilasia.gr – η επίσημη σελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ).
Το αποτέλεσμα αυτό είναι μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία για έναν επαρχιακό μικρό ναυτικό όμιλο που καταξιώνεται πλέον στον χώρο της κωπηλασίας, αποτέλεσμα της σημαντικής και διαρκούς προσπάθειας αθλητών και προπονητών, αλλά και της ουσιαστικής συνδρομής και υποστήριξης των μελών, των γονέων των αθλητών, των φίλων και των χορηγών του ομίλου!
Το Δ.Σ. συγχαίρει όλους τους αθλητές για τις συνεχείς μεγάλες επιτυχίες τους και τους εύχεται καλή πρόοδο σε όλους τους τομείς της ζωής και ακόμη περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.
Επίσης συγχαίρει τους προπονητές, Λαπίκωφ Αναστάσιο και Δημαρά Χαράλαμπο για την εξαιρετική δουλειά τους.
Τέλος ευχαριστεί τους γονείς των αθλητών/τριών και τους υπόλοιπους φίλους της ομάδος που συμπαραστάθηκαν και ενθάρρυναν τα παιδιά με την παρουσία τους στο κωπηλατοδρόμιο των Ιωαννίνων. Ευχαριστεί επίσης και όλους τους φίλους του ομίλου και τους χορηγούς που υποστηρίζουν με κάθε τρόπο τον ναυτικό όμιλο.
Το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση