Πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για δημιουργία βορειοελλαδικού τόξου ανάπτυξης

1 Min Read

Την πρωτοβουλία για την έναρξη μιας προσπάθειας ανάπτυξης του γεωγραφικού χώρου των Περιφερειών Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, με πρόσκληση προς τους ομολόγους τους Α. Τζιτζικώστα και Χ. Μέτιο για συνάντηση.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Θ. Καρυπίδης, η συνεργασία και η συμπληρωματική δράση είναι αναγκαία συνθήκη για την προσθήκη υπεραξίας στις τοπικές πρωτοβουλίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Προσπάθειες και χαρακτηριστικά που μας ενώνουν μπορούν να αποτελέσουν κοινό πεδίο συνεργασίας προς όφελος των Περιφερειών – των πολιτών μας.

- Advertisement -

Θέματα όπως η διασύνδεση των περιοχών πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, η διαδρομή των λιμνών, η Εγνατία – Τουρισμός που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με πρωτοβουλία του αείμνηστου συναδέλφου κ. Παυλίδη Γιώργου με χώρο αναφοράς από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Ηγουμενίτσα, η προοπτική διακρατικών και διαπεριφερειακών συνεργασιών, τα παραγόμενα προϊόντα και μία σειρά άλλων χαρακτηριστικών που μας ενώνουν, μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία «ορατού» αναπτυξιακού αποτελέσματος.

Στο πλαίσιο αυτό η λειτουργία μας στη «λογική» των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.), με στόχους και μέσα για την επίτευξή τους, είμαι σίγουρος ότι μας βρίσκει σύμφωνους και ενεργοποιεί τη δημιουργική φαντασία μας προς όφελος όλων».

 

 

Μοιραστείτε την είδηση