Ψάχνει τι να κάνει με το Ρωμανέλη ο Δήμος Κοζάνης

3 Min Read

Λ. Μαλούτας: Και το νοσοκομείο χωράει και άλλες δραστηριότητες

Την πιθανότητα δημιουργίας χώρου που θα φιλοξενεί εταιρείες παροχής υπηρεσιών στο στρατόπεδο Ρωμανέλη διερευνά ο Δήμος Κοζάνης και όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προκηρυχθεί σχετική μελέτη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δρεπάνου, που ήταν παρών στη συνεδρίαση ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το τι είδους επένδυση θα είναι αυτή που θα γίνει στο Ρωμανέλη και αν τελικά υπάρχει προοπτική να γίνει εκεί νέο νοσοκομείο. «Το αν θα γίνει νοσοκομείο θα το αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας και όχι εμείς» ξεκαθάρισε ο κ. Μαλούτας, ενώ τόνισε ότι μια μονάδα έξω από τον αστικό ιστό απαιτεί συν πλην 60 στρέμματα, «άρα και το νοσοκομείο χωράει και άλλες δραστηριότητες που δεν έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε ευκαιρίες για να αναδειχθεί ο συγκεκριμένος χώρος».

Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα των φωτοβολταϊκών με αναφορά στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των κατοίκων της Καλαμιάς, αλλά και σε σχέση με αίτημα παραχώρησης 550 στρεμμάτων στην κοινότητα Νέας Νικόπολης για ενεργειακή χρήση.

Σε σχέση με το πρώτο θέμα υπήρξε τοποθέτηση από την πλευρά του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» Χάρη Κουζιάκη. «Να υπάρχει παρουσία των δημοτικών συμβούλων, όταν απαιτείται. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια κατάσταση που αφορά ακραίας μορφής παραβίαση του χώρου, αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και πρέπει να ανατραπεί στο πεδίο. Θεωρώ ότι όποτε και όπου μας ζητηθεί θα πρέπει να είμαστε παρόντες» ζήτησε ο κ. Κουζιάκης.

Τα «αίματα άναψαν» όταν ξαναήρθε στη συζήτηση το θέμα των φωτοβολταϊκών με  αφορμή την αρνητική γνωμοδότηση για παραχώρηση έκτασης στη Νέα Νικόπολη για φωτοβολταϊκά.

Αυτή είναι «η απόλυτη κωλοτούμπα» είπε ο κ. Κουζιάκης που κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι έδωσε εκτάσεις αντί πινακίου φακής σε περιοχές όπως τα Σιδερά και τα Λιβερά, ενώ τώρα «επειδή οι εκλογές είναι κοντά και υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους, συμφωνούμε με τη γνώμη των κατοίκων και αποφασίζουμε ότι τα φωτοβολταϊκά δεν είναι επένδυση».

«Κάποιοι εδώ μέσα ακούν φωνές από το υπερπέραν» ήταν η απάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, ο οποίος τόνισε ότι κατά κανόνα η γνωμοδότηση για τις δημόσιες εκτάσεις είναι αρνητική. «Το ποιος τα (ενν. τα φωτοβολταϊκά) έδινε αντί πινακίου φακής αυτό φαίνεται από τα νούμερα» είπε ο κ. Μαλούτας, ενώ σε σχέση με τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων είπε ότι περίπου το 60-65% των γνωμοδοτήσεων έχουν τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών συμβουλίων.

Σωκράτης Μουτίδης-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση