Ψήφισμα εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. Δυτικής Μακεδονίας : Οργή, αγανάκτηση και απελπισία

4 Min Read

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ – ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ & ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Την κατάργηση του επαίσχυντου Ν.4387/16 Κατρούγκαλου που επέφερε τα απερίγραπτα δεινά σε όλες τις κατηγορίες συνταξιούχων, χήρους-ες, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, γεωργούς, συντάξεις κύριες – επικουρικές, επαναυπολογισμό αυτών, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, προσωπική διαφορά κ.λπ.
  2. Να σταματήσει το αλαλούμ των κ.κ. Υπουργών που διοικούν κατά το δοκούν παρουσιάζοντας έτσι μια γενική Κυβερνητική αδιαφορία – απραξία.
  3. Την πληρωμή του ΕΦΑΠΑΞ στους συναδέλφους από 10-9-14 και εντεύθεν. Επίσπευση του χρόνου απονομής των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Εκκρεμούν 150.000 και πλέον αιτήσεις για συνταξιοδότηση που περιμένουν από 2-5 χρόνια.
  4. Την άμεση πρόσληψη μονίμων και επικουρικών ιατρών όλων των ειδικοτήτων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των χιλιάδων Ασφαλισμένων Συνταξιούχων και Μισθωτών του ΕΦΚΑ.
  5. Την υπερεπείγουσα κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα Νοσοκομεία Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο του Νομού μας με μόνιμο και επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, δεδομένου ότι είναι στα πρόθυρα κλεισίματος. Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό.
  6. Την επαναφορά του αφορολόγητου στο ποσό των 12.000 Ευρώ σε όλους τους συνταξιούχους.
  7. Τον πλήρη έλεγχο στις λίστες ονομάτων που πηγαινοέρχονται και στις πολλές offshore εταιρίες που υπάρχουν, να πληρώσουν επιτέλους και οι παρανομούντες. Να σταματήσει η κρατική σπατάλη. Φτάνει πια, έλεος.
  8. Να έρθει στο φως η σιωπηρή απομάκρυνση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη του πλέον κατάλληλου για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.
  9. Την επιστροφή των χρημάτων από τις παράνομες (μαϊμού) συντάξεις και επιδόματα, έλεγχος σ΄ αυτούς που παίρνουν από τρεις έως επτά συντάξεις.
  10. Την κατάργηση των προσωπικών δεδομένων, της ασυλίας των Υπουργών – Βουλευτών, την μείωση των μισθών – προνομίων και την μείωση του αριθμού αυτών, απεναντίας βλέπουμε να συνεχίζεται η ασυδοσία των προνομίων. Βάλτε φρένο στην απληστία, βοηθήστε την δυστυχία του λαού.
  11. Την σύλληψη και τιμωρία αυτών που μας οδήγησαν στην κρίση, των φοροφυγάδων, λαθρεμπόρων καυσίμων, των παράνομα εχόντων και κατεχόντων.
  12. Την αλλαγή του Νομικού πλαισίου, ώστε με εξπρές διαδικασίες να τιμωρούνται με δήμευση της περιουσίας, οι καταχραστές του Δημοσίου χρήματος και όλοι εν γένει που παράνομα πλούτισαν.
  13. Την τροποποίηση των σχετικών άρθρων των φωτογραφικών Νόμων 3986/1-7-11, 4024/27-10-11, 4093/12 που ευνόησαν ρουσφετολογικά ημετέρους, βουλευτές, πρώην συνδικαλιστές στους οποίους δεν έγινε καμία παρακράτηση στο ΕΦΑΠΑΞ. Την τροποποίηση, του φωτογραφικού, ρουσφετολογικού Νόμου για τις αυξήσεις μισθών ημετέρων στο Δημόσιο. Να σταματήσουν οι απαράδεκτες εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις των ημετέρων μετακλητών υπαλλήλων, συνεργατών, συμβούλων κλπ. χωρίς τα κατάλληλα προσόντα.
  14. Να παραμείνει η Δ.Ε.Η. στο Δημόσιο, προς όφελος του Ελληνικού Λαού. ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Δ.Ε.Η., την ιδιωτικοποίηση, κατακερματισμό προς όφελος του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Η πώληση της Δ.Ε.Η. ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της Χώρας, ιδιαίτερα της περιοχής μας.
  15. Να γίνει αυστηρός έλεγχος στις Μ.Κ.Ο., στους αλληλέγγυους και άλλων οργανώσεων, αγνώστου προέλευσης και της αδράς χρηματοδότησής τους, που δρουν ανεξέλεγκτα συνωμοτικά στους καταυλισμούς των προσφύγων και μεταναστών.
  16. Όχι άλλο ξεζούμισμα των συνταξιούχων και μισθωτών, φωνή Λαού οργή Θεού.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

Το Δ.Σ. να αποστείλει το παρόν ψήφισμα προς κάθε αρμόδιο.

ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Για το Δ.Σ.