Ψήφισμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας

4 Min Read


ΨΗΦΙΣΜΑ
Απολογιστικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου
Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. Δυτικής Μακεδονίας 02-05-2018.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ
ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ – ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ & ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΜΑΣ

- Advertisement -

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Την κατάργηση του επαίσχυντου Ν.4387/16 Κατρούγκαλου που επέφερε τα απερίγραπτα δεινά σε όλες τις κατηγορίες συνταξιούχων, χήρους-ες, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, γεωργούς, συντάξεις κύριες – επικουρικές, επαναυπολογισμό αυτών, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, προσωπική διαφορά κ.λπ.
2. Να σταματήσει το αλαλούμ των κ.κ. Υπουργών που διοικούν κατά το δοκούν παρουσιάζοντας έτσι μια γενική Κυβερνητική αδιαφορία – απραξία.
3. Επίσπευση του χρόνου απονομής των κύριων, επικουρικών και χηρείας συντάξεων, καθώς και των εξόδων κηδείας. Εκκρεμούν 130.000 και πλέον αιτήσεις για συνταξιοδότηση που περιμένουν από 2-4 χρόνια.
4. Την άμεση πρόσληψη μονίμων και επικουρικών ιατρών όλων των ειδικοτήτων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των χιλιάδων Ασφαλισμένων Συνταξιούχων και Μισθωτών του ΕΦΚΑ.
5. Την υπερεπείγουσα κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα Νοσοκομεία Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο του Νομού μας με μόνιμο και επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, δεδομένου ότι είναι στα πρόθυρα κλεισίματος. Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό.
6. Την μη μείωση του αφορολόγητου ποσού και την επαναφορά στις 12.000 Ευρώ, όπως ήταν παλιότερα.
7. Τον πλήρη έλεγχο στις λίστες ονομάτων που πηγαινοέρχονται και στις πολλές offshore εταιρίες που υπάρχουν, να πληρώσουν επιτέλους και οι παρανομούντες. Να σταματήσει η κρατική σπατάλη. Φτάνει πια, έλεος.
8. Να έρθει στο φως η σιωπηρή απομάκρυνση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη του πλέον κατάλληλου για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.
9. Την επιστροφή των χρημάτων από τις παράνομες (μαϊμού) συντάξεις και επιδόματα, έλεγχος σ΄ αυτούς που παίρνουν από τρεις έως οκτώ συντάξεις.
10. Την κατάργηση των προσωπικών δεδομένων, της ασυλίας των Υπουργών – Βουλευτών, την μείωση των μισθών – προνομίων και την μείωση του αριθμού αυτών, απεναντίας βλέπουμε να συνεχίζεται η ασυδοσία των προνομίων. Βάλτε φρένο στην απληστία, βοηθήστε την δυστυχία του λαού.
11. Την σύλληψη και τιμωρία αυτών που μας οδήγησαν στην κρίση, των φοροφυγάδων, λαθρεμπόρων καυσίμων, των παράνομα εχόντων και κατεχόντων.
12. Την αλλαγή του Νομικού πλαισίου, ώστε με εξπρές διαδικασίες να τιμωρούνται με δήμευση της περιουσίας, οι καταχραστές του Δημοσίου χρήματος και όλοι εν γένει που παράνομα πλούτισαν.
13. Να σταματήσουν οι απαράδεκτες εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις των ημετέρων μετακλητών υπαλλήλων, συνεργατών, συμβούλων κλπ. Χωρίςνα έχουν τα κατάλληλα προσόντα. Να τοποθετηθούν άμεσα Πρόεδροι στον ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ με αξιοκρατικά κριτήρια.
14. ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ (ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.
15. Να γίνει αυστηρός έλεγχος στις Μ.Κ.Ο., στους αλληλέγγυους και άλλων οργανώσεων, αγνώστου προέλευσης και της αδράς χρηματοδότησής τους, που δρουν ανεξέλεγκτα συνωμοτικά στους καταυλισμούς των προσφύγων και μεταναστών.
16. Όχι άλλο ξεζούμισμα των συνταξιούχων και μισθωτών, ΕΛΕΟΣ διότι περπατούν και παραμιλούν.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ
Το Δ.Σ. να αποστείλει το παρόν ψήφισμα προς κάθε αρμόδιο.

ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Διονύσιος Κοτζαΐτσης Ο Γεν. Γραμματέας

Αστέριος Καράτζιας

Μοιραστείτε την είδηση