«Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει αλλαγή στην Ευρώπη» Π. Κουκουλόπουλος στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας 

3 Min Read

Στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 20:30 δυο μέρες πριν τις ευρωεκλογές της 9η Ιουνίου η ομιλία του Πάρι Κουκουλόπουλου, βουλευτή Κοζάνης και υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής, εστιάζοντας στο ζήτημα της αναθεώρησης της νέας ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής) και της αύξησης του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα υποστήριξε σθεναρά ότι το κόμμα απαντά με γνώμονα την ακύρωση της περιβαλλοντικής πολιτικής με την ύπαρξη της οποίας παραβλέπεται η κύρια στόχευση για την ύπαιθρο.

«Οι αγρότες απαιτούν και επιβάλλουν για την νέα αλλαγή αυτή», τόνισε ο βουλευτής στο πλαίσιο των θέσεων του κόμματος για την αποφασιστική στήριξη του εισοδήματος των νέων αγροτών, προσδιορίζοντας το ζήτημα αυτό ως μείζονα παράγοντα για τη ανάπτυξη της υπαίθρου και της χώρας. 

- Advertisement -

«Ένας αυξημένος προϋπολογισμός θα επιτρέψει να προχωρήσει πολλά βήματα μπροστά ο κρισιμότερος διάλογος για το μέλλον της ΕΕ» τοποθετήθηκε ο βουλευτής για το δεύτερο ζήτημα του προγράμματος που απασχολεί το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την διάθεση χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το ταμείο ανάκαμψης έτσι ώστε να επιδιωχθεί η κοινωνική σύγκλιση και συνοχή. «Το ταμείο ανάκαμψης που επιβάλλεται είναι μια υπόθεση που προέκυψε με μικρό βήμα ποσοτικά μεγάλο βήμα όμως ποιοτικά», τονίζει.

Σε συνέχεια της ομιλίας ο βουλευτής αναφέρεται στους πολέμους στην Γάζα και Ουκρανία αναδεικνύοντας την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή στρατιωτική ισχύ,  θέτοντας υπέρ την υπόθεση της συγκρότησης ενός ευρωστρατού που εγγυάται την ασφάλεια των μελών της. «Είναι πολύ σοβαρά τα διακυβεύματα για να αναρωτιόμαστε αν πάμε ή δεν πάμε στις κάλπες την Κυριακή», κλείνει.

Αιχμές κατά της κυβέρνησης έριξε ο βουλευτής για το σύστημα υγείας, της ακρίβειας και την εξαίρεση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από το χρηματοδοτικό πακέτο του ΕΣΠΑ προτείνοντας τις δικές του μεταρρυθμίσεις: (α) την ριζική ανασυγκρότηση του εθνικού συστήματος υγείας, (β) την ίδρυση ενός σύγχρονου σιδηροδρόμου, και (γ) την θέσπιση της ενεργειακή αυτονομίας. «Για την Ευρώπη επιβάλλεται να στείλουμε ένα μήνυμα αλλαγής για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας», προσθέτει.

Τέλος, ο βουλευτής σχολιάζει αρνητικά το παράδειγμα της Δυτικής Μακεδονίας για την πολιτικής της δίκαιης μετάβασης σχετικά με την σταδιακή μείωση του λιγνίτη και την τελική απόφαση για την εκποίηση η μη της «Πτολεμαΐδας 5» από το τιμολόγιο.  «Η Πτολεμαΐδα 5 σήμερα είναι πέντε ως δέκα ευρώ φθηνότερη από τις μονάδες αερίου και τολμούν να λένε ότι δεν θα την βάλουν να λειτουργήσει» ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή πάνω στην ενεργειακή στρατηγική.

«Την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα αλλαγής» είπε ο βουλευτής κλείνοντας την ομιλία του.

Μαριάνθη Βαριοζίδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση