Η 104η επέτειος απελευθέρωσης της Πτολεμαϊδας

2 Min Read

Με τη δέουσα επισημότητα και συμμετοχή του κόσμου η Πτολεμαΐδα γιόρτασε τα Ελευθέριά της από τον τουρκικό ζυγό. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας ζωντάνεψαν οι μνήμες από τη σημαντική αυτή ημέρα, 104 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της πόλης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου το απόγευμα με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων σε όλα τα μνημεία πεσόντων από τους μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης, ενώ στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία του δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, εκπροσώπων φορέων της περιοχής και πιστών.

- Advertisement -

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και δοξολογία, χοροστατούντος του κ. Θεοκλήτου, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στη μέγιστη αξία της 15ης Οκτωβρίου και αναφέρθηκε στο βίο της Οσίας Παρασκευής. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Αγγελική Τσιραμπίδου, η οποία εξιστόρησε το χρονικό της απελευθέρωσης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν, παρουσία του δημάρχου Εορδαίας, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, του βουλευτή Γ. Κασαπίδη, εκπροσωπώντας το Κοινοβούλιο, με την καθιερωμένη παρέλαση και τη μαθητιώσα νεολαία να πρωταγωνιστεί υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Εορδαίας, ενώ παρήλασαν τμήματα εθελοντών διασωστών, προσκόπων και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

 

Μοιραστείτε την είδηση