“Δεν υπάρχει ΜΕΘ σήμερα στο Μαμάτσειο” σύμφωνα με τον εντεταλμένο Σύμβουλο Υγείας του Δήμου Κοζάνης Αναστάσιο Σιδηρά

2 Min Read

Το θέμα της ΜΕΘ του Μαμάτσειου απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης μετά από σχετική ερώτηση του Λευτέρη Ιωαννίδη.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας απαντώντας ανέφερε μεταξύ άλλων  πως η  παροχή υπηρεσιών υγείας είναι αρμοδιότητα του κράτους και οι όποιες επιλογές για λειτουργία ΜΕΘ δεν αφορούν αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου  αλλά πράξεις του Διοικητή.

Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως οι δηλώσεις που έκανε (και στις οποίες αναφερόταν η ανακοίνωση της Κίνησης) ήταν από πληροφόρηση, που είχε από το Διοικητή ενώ  σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις που έχουν εκφράσει οι γιατροί και δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Σιδηράς και Βασίλης Βασιλακόπουλος σημείωσε πως αναγνωρίζει στους γιατρούς συναδέλφους να έχουν επιπλέον γνώμη για το θέμα ιδίως για ένα θέμα που δεν έχει άμεση σχέση με το Δήμο.

«Τα ζητήματα της υγείας μας αφορούν, αγωνιζόμαστε για αυτά σε σχέση με την αφωνία της περασμένης περιόδου» κατέληξε.

Παρέμβαση έκανε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας Αναστάσιος Σιδηράς ο οποίος υπογράμμισε πως «αυτά που κατά λέξη είπα είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει ΜΕΘ και στηρίζομαι σε  γεγονότα και εκφράζω επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη. Είμαι αυτοδιοικητικός και επιστήμονας. Έχουμε λόγο απέναντι στον κόσμο και πρέπει να τον ενημερώνουμε. Δεν θέλουμε μεσοβέζικες λύσεις. Έχουμε ΜΕΘ σήμερα; Όχι. Και αυτή είναι μια άποψη που συνάδει με όλα τα πρωτόκολλα και έχει και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης».

 

Μοιραστείτε την είδηση