“Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για lockdown Μαρτίου” ανέφερε στη σημερινή σύσκεψη ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης

2 Min Read

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα όσα έγιναν στη σημερινή σύσκεψη υπάρχουν στο ρεπορτάζ του Βασίλη Ιγνατιάδη για το iatronet.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Χρυσοχοϊδης, που συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, ζήτησε από τους αυτοδιοικητικούς και τους εκπροσώπους φορέων να ερμηνεύσουν το φαινόμενο και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τον έλεγχο της διασποράς. Απαντώντας σε ερωτήσεις φορέων για το αν θα επιβληθεί “lockdown Μαρτίου” τοπικά, είπε πως δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις. “Ήρθα για να σας ακούσω”, ανέφερε, προσθέτοντας πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν έπειτα από την αξιολόγηση των δεδομένων και τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων.

- Advertisement -

“Θα μου στέλνετε κάθε μέρα στοιχεία για τους ελέγχους”

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatronet, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απευθύνθηκε στον αστυνομικό διευθυντή Κοζάνης και του είπε “θα μου στέλνετε κάθε μέρα αναλυτικά στοιχεία για τους ελέγχους που έχετε κάνει, πού τους κάνατε και για ποιο λόγο τους κάνατε”.

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των δημάρχων και εκπροσώπων φορέων, οι οποίοι εντόπιζαν το πρόβλημα της συνεχόμενης διασποράς στην προβληματική ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών και στην ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων. Όπως αναφέρθηκε από πολλές πλευρές, ειδικά στην ύπαιθρο, αλλά και μέσα στα αστικά κέντρα του νομού, ουσιαστικά δεν γίνεται έλεγχος όσων κυκλοφορούν και όσοι θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό λόγω επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα, με αποτέλεσμα να μη μπαίνει φρένο στη διασπορά και αυτή να αυξάνεται περαιτέρω.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, οι οποίες προκύπτουν από έμμεσες αναφορές του υπουργού, υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να μην επιτραπούν στην Κοζάνη τα οικογενειακά ρεβεγιόν με το όριο των 9 ατόμων από δύο οικογένειες που θα ισχύσουν για την υπόλοιπη χώρα. Ανάλογα μέτρα ενδέχεται να επιβληθούν και σε άλλους νομούς της χώρας που βρίσκονται στο “κόκκινο”, ενώ οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις αμέσως επόμενες μέρες, όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μοιραστείτε την είδηση