“Ήταν λάθος που δεν ενημερώσαμε το νοσοκομείο για τη νόσηση της συζύγου μου”- Ο πατέρας του 15χρονου που βρέθηκε θετικός μιλάει στο makthes.gr για μια περιπέτεια τριών μηνών σε νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης

2 Min Read

Απάντηση σε όσα του προσάπτουν εργαζόμενοι νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ δίνει ο πατέρας 15χρονου που έκανε εισαγωγή στην “καθαρή” παιδιατρική κλινική του ΑΧΕΠΑ το περασμένο Σάββατο από την Κοζάνη και δεν ενημέρωσε ότι πριν από δυόμιση εβδομάδες είχε νοσήσει από τον covid-19 η μητέρα του παιδιού.

Παραδέχτηκε ότι έβρισε γιατρό η οποία κι αυτή του μίλησε αναλόγως -όπως υποστηρίζει- και του ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν γνωστοποίησε ο ίδιος για την κατάσταση αλλά το έκανε το παιδί. Επισημαίνει ότι ο 15χρονος ταλαιπωρείται με καρδιολογικά προβλήματα εδώ και τρεις μήνες και ότι για να έρθουν, πάλι, στο ΑΧΕΠΑ όπου παρακολουθείται από καθηγητή καρδιολογίας πήραν το πράσινο φως από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας .

- Advertisement -

“Είχαμε φύγει με αρνητικά τεστ από την Κοζάνη και είχαν περάσει 17 ημέρες από τότε που διαπιστώθηκε η νόσος στη γυναίκα μου -η οποία ολοκλήρωσε την καραντίνα που έπρεπε- ενώ είχαμε λάβει κι όλα τα μέτρα προστασίας τόσο μεταξύ μας όσο και για τα δύο μας παιδιά” μας είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, επανέλαβε ότι “το παιδί είχε φθάσει με αρνητικό αποτέλεσμα στο ΑΧΕΠΑ από το νοσοκομείο της Κοζάνης”, όμως στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπως έγραψε το makthes.gr, έδειξε θετικό και γι’ αυτό διακομίστηκε από τον ΕΚΑΒ, σύμφωνα και με το πρωτόκολλο ασφαλείας, στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, νοσοκομείο αναφοράς για παιδιά με κορονοϊό όπου και νοσηλεύεται σήμερα.

Τέλος τονίζει ότι ο ίδιος δεν βρέθηκε θετικός και ότι ο καθηγητής και γιατρός του παιδιού του ζήτησε να κατανοήσει την επιβαρυμένη κατάσταση που υπάρχει σήμερα στα νοσοκομεία, με υγειονομικούς να έχουν κολλήσει κι αρκετούς άλλους να δίνουν τη μάχη για τη ζωή, μαζί με δεκάδες ασθενείς γεγονός που αντιλαμβάνεται πλήρως.

Μελ. Καρ.

Πηγή

Μοιραστείτε την είδηση