Ραδιομαραθώνιος για την δωρεά μυελού των οστών της ΕΡΤ Κοζάνης: Τα πρώτα εκατό δείγματα μπορούν να γίνουν χιλιάδες

2 Min Read

Περισσότερα από εκατό (100) δείγματα μυελού των οστών συγκεντρώθηκαν με την μέθοδο SWAB (μπατονέτα) κατά την διάρκεια του 4ωρου ραδιομαραθώνιου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στην Κοζάνη και την Φλώρινα που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, η ΕΡΤ Κοζάνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» Κοζάνης.

 

- Advertisement -

Με σύνθημα «Δώσε λιγοστό…σώσε στο λεπτό» οι ακροατές και συμπολίτες μας όλων των ηλικιών στη Δυτική Μακεδονία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΡΤ και συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Παράλληλα οι ακροατές είχαν την ευκαιρία μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ Κοζάνης σε δίκτυο με την ΕΡΤ Φλώρινας να ενημερωθούν από επιστήμονες για τον Μυελό των οστών, τα βλαστοκύτταρα και την λειτουργία τους, την αναγκαιότητα δωρεάς μυελού των οστών, την επεξεργασία των δειγμάτων και την μεταμόσχευση του μυελού όσο και για την λειτουργία των δημοσίων τραπεζών μυελού των οστών.

 

Η πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τα Σχολεία όλων των βαθμίδων της περιοχής, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική καθώς και από φορείς και συλλόγους, ξεδιπλώθηκε στο υπαίθριο στούντιο της ΕΡΤ Κοζάνης στην κεντρική πλατεία καθώς και στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια στις Κεντρικές Πλατείες Κοζάνης και Φλώρινας του Συλλόγου Εθελοντών. Εκεί τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» Κοζάνης, ελάμβαναν έπειτα από σχετική ενημέρωση, δείγματα σιέλου από τους συμπολίτες μας που προσήλθαν, θέλοντας να συνδράμουν στον εμπλουτισμό της τοπικής τράπεζας μυελού των οστών. Μάλιστα τα συνολικά δείγματα στην περιοχή ξεπέρασαν για το 2016 ήδη τα 2000 με την προσπάθεια να συνεχίζεται.

 

Η ΕΡΤ Κοζάνης πιστή στο καθήκον της ενημέρωσης των πολιτών θα αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης, ώστε μέσα σε μια κοινωνία αλληλεγγύης να μπορούν να στηριχτούν εκείνοι που το έχουν περισσότεροι ανάγκη.

 

Συνεχίζουμε την προσπάθεια ….που μόλις τώρα ξεκινά.

 

Συντονιστείτε καθημερινά στις συχνότητες 100,2 και 100,6 FM η διαδικτυακά στο www.ert.gr/kozani

 

 

Για την ΕΡΤ Κοζάνης

 

Δημήτρης Γαϊτάνης

Μοιραστείτε την είδηση