Σ. Κούλογλου: «Οι λύκοι της ακροδεξιάς ξανάρχονται και δεν πρέπει να τους αφήσουμε» – Ισχυρό μήνυμα κατά της ακροδεξιάς στην Ευρώπη από Κουλογλου και Νικολαϊδη σε εκδήλωση στην Κοζάνη

2 Min Read

Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη ήταν το θέμα της εκδήλωσης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοβεντάρειο.
Βασικοί ομιλητές ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου που μίλησε με θέμα τον τίτλο του βιβλίου του «Γιατί μπαμπά η ακροδεξιά είναι κακιά;» και τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, υποψήφιο ευρωβουλευτή και παλιό ολυμπιονίκη του tae-kwon-do.
«Κινδυνεύουμε να την πατήσουμε, όπως ο βοσκός με το λύκο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου, τονίζοντας πως ο λύκος σε αυτή την περίπτωση είναι η ακροδεξιά που δεν θέλει την ενωμένη Ευρώπη και προωθεί ρυθμίσεις που είναι εναντίον των νέων, των γυναικών, των εργαζομένων, του περιβάλλοντος.
«Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αυστρία όπου κυβερνά η ακροδεξιά με τη δεξιά επανέφεραν το δωδεκάωρο. Η ακροδεξιά θέλει να μας γυρίσει στο Μεσαίωνα» είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής που μέσα από την παρουσίαση στοιχείων για την άνοδο της ακροδεξιάς, έκανε σαφή την ανάγκη για συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές του Μαΐου.
«Πρέπει να κατέβουμε και να ψηφίσουμε. Αυτά που γίνονται στην Ευρώπη μας αφορούν άμεσα και θα καθορίσουν την καθημερινή μας ζωή. Το 70% της καθημερινότητας αποφασίζεται στις Βρυξέλλες» ήταν το μήνυμα του κ. Κούλογλου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι πολιτικές λιτότητας απομάκρυναν τους πολίτες από την Ε.Ε., δημιουργώντας οργή, δυσφορία και θυμό για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης απευθύνοντας κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν σε κοινό μέτωπο για να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα της ακροδεξιάς, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν επιλογές για κοινό καλό.
Από την πλευρά των διοργανωτών ο Κώστας Πασσαλίδης δήλωσε ότι βασικό διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ακολουθήσει το δρόμο της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους ή αν θα βαδίσει στο δρόμο των ανισοτήτων και της μισαλλοδοξίας.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση