Σαρανταοκτάωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ- Το προσωπικό του “Χρόνου” συμμετέχει

3 Min Read
Δεν θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου ο “Χρόνος” ενώ θα παραμείνει χωρίς ανανέωση η ιστοσελίδα xronos-kozanis.gr  από την  Τρίτη 24 Οκτωβρίου ( 06.00) έως και την  Πέμπτης 26 Οκτωβρίου  ( 06.00) λόγω τη συμμετοχής του προσωπικού στην 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ.
Να σημειωθεί πως εδώ και μέρες πραγματοποιείται και απεργία πείνας από τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Υψηλάντη η οποία από την Κυριακή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Αναλυτικά το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ
Να προκηρύξουν από σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ , με τη συμμετοχή και του διασωματειακού αποφάσισε να ζητήσει ο ΕΔΟΕΑΠ από την ΠΟΕΣΥ , τις οικείες Ενώσεις ( ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ ) που τον απαρτίζουν, αλλά και από τις Ενώσεις του Κλάδου που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στον Οργανισμό.
Επιπλέον το Σώμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε να ζητήσει :
Να καταβάλλουν άμεσα οι Ενώσεις στον ΕΔΟΕΑΠ 2 εκ. ευρώ ,ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της κάθε μιας, προκειμένου να αποπληρωθούν τα ασφάλιστρα ασθενείας των ανέργων που έχουν αδυναμία καταβολής τους.
Να διαγραφεί η οφειλή του ΕΔΟΕΑΠ προς τις οικείες Ενώσεις από κατανομή αγγελιοσήμου, η οποία ανέρχεται στα 1,8 εκ. ευρώ περίπου.
Συνάδελφοι, να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα!
Ο ΕΔΟΕΑΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ.
Εν τω μεταξύ, κοινή βουλευτική τροπολογία, που δίνει διέξοδο στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το έντοκο δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ, κατέθεσαν την Τρίτη,  η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.
Και η προκήρυξη απεργίας από την ΕΣΗΕΜΘ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 48ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα, διαμαρτυρόμενο για το αδιέξοδο στο οποίο κυβέρνηση και εργοδότες οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η απεργία του κλάδου θα αρχίσει αύριο, Τρίτη 24 Οκτωβρίου (από τις 06.00) και θα λήξει στις 06.00 της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου. Συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν να προστατευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους και να διασφαλίσει αμέσως η κυβέρνηση, με νομοθετική παρέμβαση, την απρόσκοπτη λειτουργία των ταμείων του κλάδου.

Μοιραστείτε την είδηση