Σχολίο της Ε.Π. Δ.Μακεδονίας του ΚΚΕ για την αδειοδότηση 2 φωτοβολταικων στην Καλαμια απο την Αποκεντρωμενη

2 Min Read

Η χορήγηση άδειας εγκατάστασης 2 φωτοβολταϊκών σταθμών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας στη θέση « ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗ ΚΑΛΑΜΙΑ» της Κοινότητας Καλαμιάς 19,9843 MW +19.9843 MW, αποδεικνύει ότι το κράτος έχει σταθερό προσανατολισμό  και αποφασιστικότητα στην προώθηση της στρατηγικής της «πράσινης ανάπτυξης», της προάσπισης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά τις εκλογές πιο αποφασιστικά προχωρά στο αντιλαϊκό της έργο.

Η καταστολή το προηγούμενο διάστημα απέναντι στους αγώνες των κατοίκων της Καλαμιάς, τώρα  η έγκριση των ΜΠΕ από την Αποκεντρωμένη αποτελούν την υλοποίηση της οδηγίας της Ε.Ε (που ψήφισαν μαζί Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) για τις ΑΠΕ που μετατρέπει βουνά, δάση, λαγκάδια σε εργοτάξια στο βωμό τους κέρδους «πράσινων» και «μαύρων» αρπακτικών. Παράλληλα για λόγους «εθνικού συμφέροντος» η οδηγία χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις του λαού ενάντια σε αυτή τη πολιτική σε ιδιώνυμο αδίκημα δικαιολογώντας την καταστολή  

Η παραχώρηση του φυσικού πλούτου, του περιβάλλοντος, της ιστορίας του τόπου μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει προαπαιτούμενο για το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο θα το πληρώσει πάλι ο λαός και συμφωνούν όλα τα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελλ.Λύση Πλεύση Ελευθερίας και τα φασιστικά μορφώματα).   

Καλούμε το λαό να δυναμώσει τον αγώνα για την υπεράσπιση του φυσικού πλούτου, του περιβάλλοντος, της ιστορίας του τόπου μας από τα νύχια των «πράσινων» και «μαύρων» αρπακτικών μέσα από τα σωματεία, τους φορείς του κινήματος, επιτροπές αγώνα γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Μοιραστείτε την είδηση