Σδούκου: Δεν θα αφήσουμε την Δυτική Μακεδονία χωρίς θέρμανση

2 Min Read

Στόχος να διασφαλιστεί χαμηλή τιμή θερμικής ενέργειας για τους πολίτες

Την διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση δεν θα αφήσει την Δυτική Μακεδονία χωρίς θέρμανση έδωσε από την Κοζάνη η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία συμμετείχε στην ενότητα «Ευρωπαϊκή Πολιτική για την ενέργεια και το Κλίμα, Διακρατική συνεργασία και πράσινη ενεργειακή μετάβαση στα Βαλκάνια» στο Balkan Energy Forum.

- Advertisement -

Η κ. Σδούκου, μιλώντας στα ΜΜΕ, παραδέχτηκε πως υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του μνημονίου συνεργασίας για την κατασκευή του ΣΗΘΥΑ στον ανενεργό ΑΗΣ Καρδιάς και πως πρέπει άμεσα να «πέσουν» οι υπογραφές για να ξεκινήσει το έργο. «Όλα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και τίποτα δεν μένει εν κρυπτώ. Έχουμε εντατικές συναντήσεις με Περιφερειάρχη και Δημάρχους και προσπαθούμε να λύσουμε όλα τα τεχνικά και οικονομικά ζητήματα που υπάρχουν. Με καλή διάθεση και πνεύμα συνεργασίας θα ολοκληρώσουμε την υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσει άμεσα το έργο του ΣΗΘΥΑ που είναι αναγκαίο και επείγον να ολοκληρωθεί εντός του χρονικού διαστήματος που απαιτείται» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Ενέργειας.

Κατά την διάρκεια του Forum, μίλησε για διατήρηση της ενεργειακής ταυτότητας της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας και αναφέρθηκε στα έργα του αγωγού φυσικού αερίου που ολοκληρώνεται. «Ο αγωγός φυσικού αερίου όχι μόνο  θα φέρει φυσικό αέριο στην περιοχή και θα τροφοδοτήσει την τηλεθέρμανση αλλά θα τροφοδοτήσει και όλα τα νέα δίκτυα φυσικού αερίου που θα έρθουν στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας» ανέφερε, επισημαίνοντας πως ο αγωγός αυτός θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και για την μεταφορά πράσινου υδρογόνου.

Τέλος, μιλώντας για την ενεργειακή μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία είπε πως πρόκειται για ένα αρκετά φιλόδοξο και πολύπλευρο project που περιλαμβάνει τη σταδιακή αποδέσμευση από το λιγνίτη και την ανάπτυξη των ΑΠΕ με παράλληλη ευρύτερη αλλαγή του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής. «Η περιοχή έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα πρότυπο για την ενεργειακή μετάβαση, αξιοποιώντας όλους τους φυσικούς πόρους που διαθέτει αλλά και τη γεωγραφική της θέση» κατέληξε η κ. Σδούκου.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση