Σε αναμονή των βάσεων των πανελλαδικών – Προς το τέλος του μήνα τα αποτελέσματα

2 Min Read

Από την Παρασκευή 24 Αυγούστου, έως και το τέλος του μήνα, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις του 2018, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας. Το επικρατέστερο σενάριο πάντως είναι ότι η ανακοίνωση θα γίνει μετά τις 27 Αυγούστου.
Οι βάσεις αναμένεται ότι θα παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο. Παραδοσιακά δημοφιλείς επιλογές των υποψηφίων, όπως οι Ιατρικές και τα Πολυτεχνεία πέφτουν αισθητά. Οικονομικές σχολές, παιδαγωγικά αλλά και τα τμήματα των καταργηθέντων ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και νυν Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα δουν άνοδο ακόμα από 100 μόρια έως 1.500. Στον αντίποδα οι πολυτεχνικές σχολές θα δουν συνολικά τα μόρια εισαγωγής τους να καταρρέουν, με την επαρχία να επωμίζεται τη σημαντικότερη μείωση.
Λαβωμένες και οι Ιατρικές, με αυτή της Αθήνας να «παλεύει» να διατηρηθεί στο κατώφλι των 19.000 μορίων, ενώ και τα άλλα δημοφιλή τμήματα όπως η Βιολογία και η Φαρμακευτική θα καταγράψουν σοβαρές απώλειες ακόμα και 300 με 400 μορίων.
Οι Οικονομικές σχολές που τα τελευταία χρόνια καταγράφουν γεωμετρική πτώση, φέτος θα ανακτήσουν λίγη από την παλιά τους αίγλη, μόνο όμως στα κεντρικά Ιδρύματα που μπορεί να ανέβουν ακόμα και 300 μόρια.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι βάσεις και για τα τμήματα της περιοχής μας.

Μοιραστείτε την είδηση