Σε αναζήτηση λύση για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την υπερχείλιση του φράγματος του ορυχείου της ΛΑΡΚΟ

2 Min Read

Σε αναζήτηση λύσης σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργείται από τα όμβρια νερά στο υπάρχον φράγμα του ορυχείου της ΛΑΡΚΟ και τους κινδύνους που εγκυμονεί τυχούσα υπερχείλιση του για τα κοιμητήρια της πόλης των Σερβίων, βρίσκονται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σερβίων, η ΑΝΚΟ και η ΛΑΡΚΟ.

Την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε επιτόπιά επίσκεψη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρη Τσιούμαρη, του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου και υπηρεσιακών στελεχών.

Για το θέμα υπήρξε επιστολή του Δημάρχου Σερβίων  Χρήστου Ελευθερίου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδή με τον Περιφερειάρχη να ζητά από τον κ.  Τσιούμαρη να επιληφθεί του θέματος καθ’ όσον το πρόβλημα δημιουργείται σε περιοχή που το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφασή του στην συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου 2020 ζήτησε να συμπεριληφθεί στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης.

Έτσι, με την παρουσία αυτοδιοικητικών, διοικητικών και εμπειρογνωμόνων αφού πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη στους σχετικούς χώρους για δια ζώσης ενημέρωση αποφασίστηκε:

Η συγκέντρωση των υφιστάμενων μελετών που αφορούν το φράγμα και η προετοιμασία εισήγησης για τις μελέτες που θα απαιτηθούν για:

  • την προστασία του φράγματος από τη διάβρωση και τυχόν εκτόνωση πιθανής συγκέντρωσης ικανού όγκου όμβριων
  • την αντιπλημμυρική προστασία του χώρου των κοιμητηρίων

 

Μοιραστείτε την είδηση