Σε ΑΝΚΟ, Δήμαρχο Εορδαίας και «Πτολεμαϊδα V» Ο Θεόδωρος Καρυπίδης

3 Min Read

Τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ ΑΕ και τη νέα μονάδα της ΔΕΗ «Πτολεμαϊδα V» επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θόδωρος Καρυπίδης. 

- Advertisement -

Συνάντηση με Δήμαρχο Εορδαίας

Το κλίμα της συνάντησης ήταν ένθερμο αφού οι δύο άνδρες γνωρίζονται εξαιρετικά καλά από την κοινή τους πορεία στην Περιφερειακή Διοίκηση και στα κοινά. Συζήτησαν για το αναπτυξιακό μέλλον του δεύτερου σε πληθυσμό Δήμου του Νομού και ενεργειακού κέντρου της χώρας. Ο κ. Πλακεντάς ανέλυσε τα σχέδια του για το επιχειρηματικό κέντρο στην πρώην ΑΕΒΑΛ αλλά και το όραμα του ο Δήμος Εορδαίας να καταστεί κέντρο πολυθεματικών δραστηριοτήτων για την προσέλκυση επισκεπτών.

Από την πλευρά του ο κ. Καρυπίδης επικρότησε τις πρωτότυπες προτάσεις του Δημάρχου μέσα από το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει εκπονηθεί για το αύριο της περιοχής. «Δεσμεύομαι να είμαι δίπλα σας και τώρα. Άλλωστε αυτό τον τόπο τον υπηρέτησα με έργα ως Περιφερειάρχης,  γνωρίζω πολύ καλά τις δυνατότητες και τους ανθρώπους, ήμουν μπροστά στους αγώνες και στα δίκαια των αιτημάτων τους. Ο Δήμος σήμερα, εκτός των άλλων, διαθέτει και μια υπερσύγχρονη Σχολή Πυροσβεστών που έγινε πράξη με τη σφραγίδα του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.»

 

Συνάντηση στην ΑΝΚΟ

Γνώστης της Εταιρείας ο κ. Καρυπίδης μιας και είχε διατελέσει και Πρόεδρός της. Η συζήτηση με την Διεύθυνση είχε ως αντικείμενο τα νέα σχέδια της εταιρείας στον τομέα κυρίως της αναπτυξιακής μετάβασης στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης. Σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΑΝΚΟ Νάμινι Τσέλιου η εταιρεία σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχεδιάζει την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας έχοντας νέα δεδομένα στο αναπτυξιακό της προφίλ. Παράλληλα εκπονεί μελέτες σε συνεργασία με τους Δήμους και προωθεί προγράμματα που αναδεικνύουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Επίσκεψη στην «Πτολεμαΐδα V»

Ο κ. Καρυπίδης ξεναγήθηκε στο εσωτερικό της μονάδας,  που βρίσκεται σε φάση δοκιμών από τον περασμένο Νοέμβριο και θα απαιτηθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, κι άλλος χρόνος για να τεθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία. Σε δηλώσεις του, ο κ. Καρυπίδης, σημείωσε μεταξύ άλλων «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εστιάζει σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία της νέας λιγνιτική  ΜΟΝΑΔΑΣ 5 παράλληλα με την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και αποτελεί δέσμευση όπως ανακοίνωσε και επίσημα από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης πριν από 10 ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας.»

Μοιραστείτε την είδηση