Σε ετοιμότητα οι λιγνιτικές λόγω καύσωνα

1 Min Read

Η αυξημένη ζήτηση θα δοκιμάσει την επάρκεια του συστήματος

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι λιγνιτικές μονάδες της περιοχής μας, λόγω του καύσωνα που αντιμετωπίζει η χώρα τις τελευταίες ημέρες. Οι μέρες που διανύουμε θεωρούνται κρίσιμες για το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας, καθώς ο παρατεταμένος καύσωνας και η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας θα δοκιμάσουν  τις αντοχές του.

Τις προηγούμενες μέρες  σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και την υφυπουργό διαπιστώθηκε ότι το σύστημα θα αντέξει και δεν κινδυνεύει με blackouts και διακοπές ρεύματος. Προσδιορίστηκαν, ωστόσο, δύο «αδυναμίες» που ενδέχεται να υπονομεύσουν την ασφαλή ηλεκτροδότηση της χώρας. Η πρώτη αφορά στην πτώση της παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας τις νύχτες σε συνδυασμό με την υψηλή ζήτηση και η δεύτερη την περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων γεγονότων π.χ. μιας καταστροφικής πυρκαγιάς. 

Γι΄ αυτό το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ζητά από τους πολίτες τη λελογισμένη χρήση ενεργοβόρων  ηλεκτρικών συσκευών κατά τις βραδινές ώρες αιχμής μεταξύ 8 μ.μ. και 10 μ.μ. 

Μοιραστείτε την είδηση