Σε Facebook και Instagram ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κοζάνης- Στόχος η προσέλκυση νέων αιμοδοτών και ηλικιακά

3 Min Read

Με στόχο την προσέλκυση νέων αιμοδοτών και ηλικιακά, ο Σταθμός Αιμοδοσίας του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης προχώρησε στην δημιουργία λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να περάσει το μήνυμα της δωρεάς αίματος και της προσφοράς ζωής στους χρήστες του Facebook και του Instagram.
Οι δυο σελίδες στα παραπάνω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργήθηκαν στις 2 Ιανουαρίου «ξημερώνοντας» μια νέα εποχή για τον Σταθμό, ο οποίος έχει στόχο να αλλάξει όσα περισσότερα μπορεί είτε στο κομμάτι της επικοινωνίας και των δημόσιων σχέσεως είτε στον τομέα των εγκαταστάσεων που χρειάζονται, ομολογουμένως, ανακαίνιση και αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Σταθμού, παρατηρείται μια μείωση των νέων ηλικιακά αιμοδοτών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την συνέχιση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Οι «σταθεροί» εθελοντές αιμοδότες πλησιάζουν στην ηλικία των 65 ετών που θα σταματήσουν να δίνουν αίμα άρα η ανανέωση είναι απαραίτητη.
Η δημιουργία λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχεύει να προσεγγίσει τους νέους μιλώντας όσο το δυνατόν στην δική τους «γλώσσα» και κοινωνώντας το μήνυμα της προσφοράς αίματος, που τόσο πολύ έχει η ανάγκη η χώρα μας, με εικόνες, σύμβολα και τρόπο που ανταποκρίνεται στο σήμερα. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τα θέματα της αιμοδοσίας, για απορίες και προβληματισμούς που ίσως έχουν καθώς και να συνομιλούν μέσω μηνυμάτων με το προσωπικό του Σταθμού.
Την σελίδα του Σταθμού στο Facebook μπορεί κάποιος να την αναζητήσει και να την ακολουθεί γράφοντας στο πεδίο αναζήτησης «Σταθμός Αιμοδοσίας «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης». Στο Instagram ο λογαριασμός που δημιουργήθηκε ονομάζεται «aimodosiakozani».
Η δημιουργία και η διαχείριση των παραπάνω λογαριασμών, είναι μια ευγενική προσφορά της Εφημερίδας «Ο Χρόνος» σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας.

- Advertisement -

Τέσσερις αιμοδοσίες εκτός νοσοκομείου για τον Ιανουάριο
Ο Ιανουάριος του 2022 «μπήκε» με προγραμματισμό τεσσάρων αιμοδοσιών εκτός νοσοκομείου και σε συνεργασία με τους δυο συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών της περιοχής «Γέφυρα Ζωής» και «Σταγόνα Ελπίδας». Οι αιμοδοσίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:
– Τρίτη 4 Ιανουαρίου, Τσοτύλι στο Δημοτικό Σχολείο με ώρες προσέλευσης από τις 15:30 έως τις 19:30
– Κυριακή 9 Ιανουαρίου, Λευκοπηγή στο Πνευματικό Κέντρο από τις 09:00 έως τις 13:30
– Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, Κοζάνη στην οδό Π. Χαρίση 23 από τις 15:30 έως τις 19:30 και
– Κυριακή 23 Ιανουαρίου, Χαραυγή στο Πνευματικό Κέντρο από τις 09:00 έως τις 13:30


Σωκράτης Μουτίδης xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση