Σε φάση ωρίμανσης τα επιχειρηματικά πάρκα Μεράς και Αναρράχης

2 Min Read

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πορεία των επιχειρηματικών πάρκων Μεράς και Αναρράχης του Δήμου Εορδαίας πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο της ανάπτυξης επιχειρηματικών θεματικών πάρκων μέσω του Ολοκληρωμένου Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης.

Τα επιχειρηματικά πάρκα Μεράς και Αναρράχης είναι σε φάση ωρίμανσης, με στόχο σε αυτή τη φάση την προσέλκυση επενδύσεων, στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης, αλλά και τη δομημένη αξιοποίηση των αναπτυξιακών ευκαιριών που εμφανίζονται, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Την ευθύνη της υλοποίησης έχει η ΑΝΚΟ, η οποία και απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς υφιστάμενες ή νέες επιχειρήσεις για την εγκατάστασή τους εντός των πάρκων.

Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Ειδικότερα:

Στα σχεδιαζόμενα Επιχειρηματικά Πάρκα των δύο περιοχών έχουν συνταχθεί:

Α) οι φάκελοι προέγκρισης χωροθέτησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και έχουν ήδη προωθηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Β) οι προκαταρκτικοί προϋπολογισμοί των Επιχειρηματικών Σχεδίων

Γ) οι προμελέτες των Τεχνοοικονομικών μελετών Σκοπιμότητα- Βιωσιμότητας

Και στις δυο εκδηλώσεις, παρόντος του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδη, συμμετείχαν στελέχη και τεχνικοί σύμβουλοι της ΑΝΚΟ, οι Δήμαρχοι Αμυνταίου και Εορδαίας, Βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Φλώρινας και Κοζάνης, ιδιοκτήτες γης, επιχειρηματίες και δυνητικοί επενδυτές.

Επίσης, δρομολογήθηκαν κατ’ αρχήν οι ενέργειες για την σύσταση των Εταιρειών Ανάπτυξης & Διαχείρισης των δύο Επιχειρηματικών Πάρκων (ΕΑΔΕΠ).

Πρώτιστο ζητούμενο σε αυτή την χρονική φάση για την Περιφέρεια είναι η συμμετοχή, προκειμένου να αναζητηθούν στη συνέχεια τα επόμενα βήματα.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο κάθε εμπλεκόμενος ή ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βρίσκει στην επίσημη ιστοσελίδας της ΑΝΚΟ όλες τις πληροφορίες για το κάθε Επιχειρηματικό Πάρκο και για την υπό σύσταση Εταιρεία Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Πάρκου, ώστε να εκδηλώσει γραπτώς το ενδιαφέρον του.

Μοιραστείτε την είδηση