Σε Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας επιθυμεί να μετατραπεί το ΒΙΟΠΑ Σιάτιστα ο Δήμος Βοϊου- Μεγάλη επενδυτική εταιρεία θέλει να επενδύσει στην περιοχή

3 Min Read

Σε κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας Δυτικής Μακεδονίας επιθυμεί να μετατρέψει το ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας, μεγάλη επενδυτική εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων, η οποία μάλιστα επιθυμεί οι εργαζόμενοι του κέντρου που θα δημιουργηθεί να προέρχονται από την περιοχή. Μάλιστα το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βοϊου την ερχόμενη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου με εισηγητή τον Δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή.

«Χρυσή ευκαιρία η επένδυση» αναφέρουν από τον Δήμο Βοϊου

- Advertisement -

Την αξιοποίηση του ανεκμετάλευτου, τα τελευταία χρόνια, κτιρίου του ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας σε περιφερειακό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας, βλέπουν ως χρυσή ευκαιρία στον δήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» η επενδυτική εταιρεία AVI GIANT HELLAS επιθυμεί να μισθώσει το ακίνητο και κατά την λειτουργία του να απασχολήσει περίπου 180 εργαζόμενους. Όσον αφορά στις εργασίες μετατροπής και αγοράς πρώτων υλών, αναμένεται να αξιοποιηθούν τοπικά συνεργεία.

Ο Δήμαρχος Βοίου Χρήστος Ζευκλής

Δεν προτίθενται να συναινέσουν αν δεν συμφωνήσουν οι γουναράδες

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής αναμένεται με ενδιαφέρον αφού οι πρώτες πληροφορίες λένε πως το κλίμα δεν θα είναι συναινετικό. Λόγω του ότι το ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας φτιάχτηκε για τους γουνοποιούς, ο νυν Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης που είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Βοϊου, δεν είναι διατεθειμένος να πει «ναι» στην εκμίσθωση αν «έστω και ένας γουναράς διαφωνήσει».

Ο Δημήτρης Κοσμίδης

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση της δημοτικής συμβούλου της παράταξης Κοσμίδη Χρυσούλας Μαρκούση, η οποία στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά:

«Το ΒΙΟΠΑ σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και λειτούργησε με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου της γούνας , ενός εξαγωγικού κλάδου που τόσα προσέφερε στην εθνική οικονομία και στην τοπική ανάπτυξη. Αποτέλεσε για χρόνια ένα σύμβολο του κλάδου αν και δεν αξιοποιήθηκε όσο θα έπρεπε. Βέβαια ο κλάδος της γούνας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει την μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών με αποτέλεσμα οι κάτοικοι μας να προσανατολίζονται σε άλλες δραστηριότητες.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής είναι δυνατόν με αοριστίες να καλείτε το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει αλλαγή χρήσης σε ένα σύμβολο του εξαγωγικού εμπορίου;;; Χωρίς συζήτηση με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς;;; Βγείτε κύριοι και πείτε ότι η γούνα τελείωσε και αλλάζουμε την παραγωγική δομή της περιοχής. Μπορείτε να το πείτε;;;;

Καλοδεχούμενες όποιες δράσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας, όμως με τεκμηρίωση και να έχουμε ένα σχέδιο να δούμε γιατί πρόκειται, να ενημερωθεί η κοινωνία και ‘γώ μαζί σας, όλοι η κοινωνία μαζί σας, αλλά να μας ενημερώσετε με έγγραφα , όχι με λόγια».

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση