Σε Κιλκίς και Πολύκαστρο ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Λευτέρης Ιωαννίδης

2 Min Read

Συνάντηση με τους δυο Δημάρχους της περιοχής και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ

Στην ΠΕ Κιλκίς και συγκεκριμένα στους δύο δήμους Παιονίας και Κιλκίς βρέθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΣ Λευτέρης Ιωαννίδης. Ο κ. Ιωαννίδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη στο Πολύκαστρο και με τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στην πρωτεύουσα του νομού καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κιλκίς Χρήστο Χατζημλάδη. Τον κ. Ιωαννίδη συνόδευε ο συνυποψήφιος Πάνος Γρέδης.

- Advertisement -

Τα βασικά σημεία της Εθνικής Πράσινης Συμφωνίας που προτείνει το ΚΟΣΜΟΣ πρωταγωνίστησαν στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Κιλκίς, ο οποίος μετέφερε στον κ. Ιωαννίδη την ανησυχία του για την μεγάλη μείωση του πληθυσμού της περιοχής και την ανάγκη να μείνει ο κόσμος στα χωριά και στην ύπαιθρο. Συζήτησαν ακόμη για τα προγράμματα κυκλικής οικονομίας που επιθυμεί να εφαρμόσει ο Δήμος και το νέο έργο του διυλιστηρίου νερού που θα βοηθήσει σημαντικά την περιοχή. Ο κ. Ιωαννίδης κάλεσε τον κ. Κυριακίδη να εντάξει στον σχεδιασμό του ενεργειακές αναβαθμίσεις και να επενδύσει στις ενεργειακές κοινότητες προκειμένου η μείωση κόστους να είναι ένα έναυσμα να κρατήσει τους πολίτες στις περιοχές τους.

Προηγήθηκε στο Πολύκαστρο η συνάντηση με τον Δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα όπως η σιδηροδρομική γραμμή που διέρχεται από την περιοχή που δυστυχώς εδώ και τρία χρόνια η κυκλοφορία γίνεται από την παλιά γραμμή. Ένα μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή είναι η Εθνική Οδός Ευζώνων που μόνο Εθνική Οδός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Αρκεί να φανταστεί κανείς πως πρόκειται για δρόμο εισόδου της χώρας και έχει αφεθεί στην τύχη του με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα τροχαία.

Θέματα επιχειρηματικότητας συζητήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κιλκίς Χρήστο Χατζημλάδη και τον Διευθυντή του φορέα Γιώργο Ηλιάδη. Η βιομηχανική περιοχή Κιλκίς είναι η μεγαλύτερη ΒΙΠΕ μετά την Αθήνα με εγκατεστημένες πολυεθνικές μεγάλες εταιρείες. Η υποστήριξη του ΕΒΕ στις επιχειρήσεις για ένταξη σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης τέθηκε στο τραπέζι.

Μοιραστείτε την είδηση