Σε πλήρη ισχύ τίθεται από φέτος η αθλητική ταυτότητα- Εντυπωσιακή αύξηση στα έσοδα του κολυμβητηρίου

4 Min Read

Σε πλήρη ισχύ τίθεται από φέτος η αθλητική ταυτότητα για τη νέα αθλητική περίοδο 2016/2017, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φάνη Φτάκα.  Η προσπάθεια ξεκίνησε πέρυσι  για πρώτη φορά στο Δήμο Κοζάνης, με την υπ.αρθμ. 99/2015 απόφασή του ΔΣ  του ΟΑΠΝ σε μια πρώτη προσπάθεια  συγκέντρωσης στοιχείων για όλους τους αθλητές των αθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν  τα κλειστά δημοτικά γυμναστήρια του Δήμου Κοζάνης.

Η εφαρμογή της αθλητικής ταυτότητας προβλέπεται στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Δημοτικών και Κοινοτικών χώρων άθλησης, δημοσιευμένο στο ΦΕΚ αρθμ. 1362 του 2001, άρθρο 10 σελίδα 4, αλλά η σχετική διάταξη μέχρι σήμερα παρέμενε ανενεργή και ουδέποτε εφαρμόστηκε στο Δήμο Κοζάνης.

Η Αθλητική Ταυτότητα   περιέχει τα εξής στοιχεία:

1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

  1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
  2. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΘΛΗΤΗ
  3. ΑΘΛΗΜΑ και ΤΜΗΜΑ
  4. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ: Κάθε περίοδο εκδίδεται νέα αθλητική ταυτότητα.
  5. ΗΛΙΚΙΑ
  6. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΘΛΗΤΗ (τηλέφωνο, Δ/νση, email )

Σε πρώτη φάση η έκδοση της ταυτότητας θα περιλάβει όλες τις ομάδες που χρησιμοποιούν τα κλειστά δημοτικά γυμναστήρια (ΔΑΚ, Σκ’ρκα, Βαλταδώρειο, Φιλίππου, Λιάπειο, Λευκοπηγή), και την ποδοσφαιρική  ακαδημία της ομάδας της Κοζάνης του ΔΑΚ όπως και αυτή του τένις που χρησιμοποιούν το ΔΑΚ και το Λιάπειο, τους αθλητές της Κολυμβητικής Ένωσης στο κολυμβητήριο του ΔΑΚ, τις αθλήτριες της ενόργανης, τις αθλούμενες σε προγράμματα  μαζικού αθλητισμού του Δήμου στα κλειστά Γυμναστήρια της Σκ’ρκας, Αγίου Γεωργίου, τις αθλούμενες /ους σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού του κολυμβητηρίου του ΔΑΚ, τους αθλητές του κλασικού αθλητισμού και άρσης βαρών του ΔΑΚ.

Να σημειώσουμε εδώ πως όπως διευκρίνισε η κα Φτάκα η αθλητική ταυτότητα αφορά τους αθλητές, που είναι εγγεγραμμένοι σε ομάδες και όχι τους δημότες, που πάνε για περπάτημα π.χ. στο ΔΑΚ ή στο Στρατιωτικό γήπεδο η για μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα του ΔΑΚ.

Σύμφωνα με την κα Φτάκα τα οφέλη  εφαρμογής  της Αθλητικής Ταυτότητας είναι πολλά με κυριότερο να έχει ο ΟΑΠΝ  πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών αθλητικών  εγκαταστάσεων. Να σημειώσουμε εδώ πως ο αριθμός των αθλητών μόνο σε συλλόγους μπάσκετ, βόλει και χάντμπολ ξεπερνά τα 1500 άτομα. Με βάση την εικόνα αυτή θα γίνεται ο προγραμματισμός για τις ώρες χρήσης των γυμναστηρίων.

Παράλληλα η εφαρμογή της αθλητικής ταυτότητας είναι σίγουρο ότι θα διευκολύνει τον ΟΑΠΝ στο έργο της επιστασίας και του ελέγχου των αθλητικών χώρων που εποπτεύει, θα ενισχύσει την ασφάλεια των αθλητών και των χώρων άθλησης και θα διευκολύνει την απογραφή του αθλητικού δυναμικού του Δήμου Κοζάνης με τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων που θα αφορούν στους αθλούμενους του Δήμου στο ΔΑΚ και στα υπόλοιπα κλειστά δημοτικά  γυμναστήρια (Βαλταδώρειο, Σκ’ρκα, Φιλίππου, Λιάπειο, Λευκοπηγή).

Η κα Φτάκα έκανε ειδική αναφορά στο κολυμβητήριο σημειώνοντας πως και εκεί θα υπάρχει εφαρμογή της αθλητικής ταυτότητας. Ικανοποίηση υπάρχει και για τα έσοδα από το κολυμβητήριο καθώς όπως τόνισε η κα Φτάκα υπήρχε θεαματική αύξηση στα έσοδα, που έφτασαν την τελευταία χρονιά (2015-2016) τα 36.000 ευρώ σε σχέση με 22.000 ευρώ το 2014-2015, 137 ευρώ το 2013-2014 και 127ευρώ το 2012-2013.

Μοιραστείτε την είδηση