Στα 33 τα καταγεγραμμένα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα
Συνολικά 21.833 οχήματα και 30.101 άτομα ελέγχθηκαν κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2026 στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.
Τα στοιχεία αποτυπώνουν τη δραστηριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, τόσο στο πεδίο των ελέγχων και της αντιμετώπισης της παραβατικότητας όσο και στην οδική ασφάλεια. Στη διάρκεια του μήνα πραγματοποιήθηκαν 710 προσαγωγές, ενώ οι συλλήψεις ανήλθαν σε 125. Παράλληλα, στον απολογισμό καταγράφονται 642 καταγγελίες, όπως αυτές αποτυπώνονται στα συγκεντρωτικά στοιχεία της Αστυνομίας.

Στο πεδίο της οδικής ασφάλειας, τον Οκτώβριο καταγράφηκαν συνολικά 33 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Από αυτά, δύο χαρακτηρίζονται θανατηφόρα, ενώ 32 περιλαμβάνονται στην κατηγορία των εξιχνιασμένων περιπτώσεων, σύμφωνα με τη σχετική απεικόνιση της Αστυνομίας.
Ο μηνιαίος απολογισμός περιλαμβάνει επίσης στοιχεία για την αστυνομική δραστηριότητα σε επίπεδο ελέγχων, προσαγωγών και συλλήψεων, αποτυπώνοντας το εύρος των επιχειρησιακών ενεργειών των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.
Τα στοιχεία αφορούν το σύνολο της Περιφέρειας και όχι αποκλειστικά την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Η ανακοίνωση δεν περιλαμβάνει αναλυτική γεωγραφική κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα, ούτε συγκριτικά δεδομένα με τον προηγούμενο μήνα ή την αντίστοιχη περίοδο του 2025, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την εξέλιξη της παραβατικότητας και των τροχαίων περιστατικών.










