Σε πολύ κακή κατάσταση κάποια από τα σχολικά κτίρια του Δήμου Κοζάνης

3 Min Read

Συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων

Θέματα όπως η κατάσταση των σχολικών κτιρίων, αλλά και η ασφάλεια των μαθητών τέθηκαν στη συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη με τους διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοκκαλιάρης, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μπει προτεραιότητα στα θέματα που υπάρχουν, προκειμένου να πάρουν το δρόμο της λύσης. «Το λέμε πάντα ως δημοτική αρχή πως για εμάς το σημαντικότερο είναι το θέμα της ασφάλειας κυρίως των μαθητών και των εκπαιδευτικών» τόνισε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας πως κάποια από τα σχολικά κτίρια είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ενώ σε κάποια άλλα γίνονται ενεργειακές αναβαθμίσεις με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Για το φαινόμενο των βανδαλισμών που παρατηρείται στα σχολεία της Κοζάνης ο κ. Κοκκαλιάρης σημείωσε πως θέλει να συζητηθεί το θέμα όχι μόνο με τους διευθυντές των σχολείων, αλλά και με την κοινωνία και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που αφορά σε όλους.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Αθανάσιος Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της διεύθυνσής του και του Δήμου Κοζάνης, καθώς υπάρχουν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και των δύο, δηλώνοντας αισιόδοξος για τη συνεργασία και την προοπτική βελτίωσης των συνθηκών στα σχολεία.

«Όσο κρατήσουν οι σχολικές επιτροπές θα είμαστε εδώ και θα κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο έργο και θα πέσουν στο τραπέζι όλα τα προβλήματα» τόνισε Ρίτα Κύργια, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάποια από τα προβλήματα που ανέφεραν οι διευθυντές των σχολείων ήταν η μετακίνηση των μαθητών, το ζήτημα της θέρμανσης, η ασφάλεια των κτιρίων, η ενεργειακή αναβάθμιση σε όλα τα σχολεία, η κατάργηση των σχολικών επιτροπών, τεχνικά και κτιριακά προβλήματα.

Ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, Μανώλης Δάλας, έθεσε για μια ακόμα φορά το ζήτημα του κτιριακού του σχολείου του, που διανύει τον έκτο χρόνο σε κτίριο που δεν έχει τις προδιαγραφές σχολείου, προκειμένου να ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες στο κτίριο που στεγάζεται το σχολείο. Όπως τόνισε υπάρχουν πολλά ζητήματα ασφάλειας, αλλά και καθημερινής λειτουργίας του σχολείου με σοβαρότατο αυτό της απόστασης του σχολείου από κέντρο υγείας ή νοσοκομείο, την ώρα που σε αυτό φοιτούν παιδιά με πολυαναπηρίες και προβλήματα υγείας.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση