Σε Πτολεμαίδα 5 και Νότιο Πεδίο ο Γιώργος Σταθάκης

2 Min Read

Στην Κοζάνη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

«Είμαστε μπροστά σε πολύ δύσκολες αποφάσεις αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τη ΔΕΗ και να παραμείνει ο πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος, και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια αυτός ο συσσωρευμένος πλούτος να παραμείνει στα χέρια του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης από το ορυχείο του Νοτίου Πεδίου.

- Advertisement -

Ο υπουργός παρακολούθησε επιδείξη ελεγχόμενης ανατίναξης σκληρών πετρωμάτων, μέσω της οποίας γίνεται η αποκάλυψη των κοιτασμάτων λιγνίτη, χαρακτήρισε εντυπωσιακό το ορυχείο -το μεγαλύτερο των Βαλκανίων- και ευχήθηκε καλή δουλειά στους εργαζόμενους.

Ο κ. Σταθάκης μετείχε, επίσης, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία διοίκησης του ορυχείου του Νοτίου Πεδίου, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ νομού Κοζάνης και ενημερώθηκε από υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του ορυχείου Νοτίου Πεδίου, Κώστας Θεοδωρίδης και ο διευθυντής του λιγνιτιού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Στέφανος Παλαβός.

Αμέσως μετά, ο υπουργός θα επισκεφθεί την πέμπτη μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Στο μεταξύ «θερμή»  αναμένεται  είναι η υποδοχή του , από συνδικαλιστές και εργαζόμενους στη ΔΕΗ, κατά την παρουσία του στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα βρεθεί για το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για τις 6 το απόγευμα, με τη συγκέντρωση των συνδικάτων να έχει προγραμματιστεί για τις 5.30.

Μοιραστείτε την είδηση