Σιγά μη συμβεί σε μένα

1 Min Read

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση όταν διαβάζεις ένα δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων. Συνεχίζεις τη ζωή σου, θεωρώντας βέβαιο, ότι δεν σε αφορά. Κανονίζεις το ταξίδι, το μπάνιο σου στη θάλασσα, ακόμα και τη βόλτα με το φουσκωτό, θεωρώντας δεδομένο ότι το καιρικό θα «χτυπήσει» κάπου αλλού. Στο κάτω-κάτω, που ακούστηκε να έχουμε τέτοιους ανέμους στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν είμαστε και στην Αμερική. Πόσο δυνατό μπορεί να είναι ένα μπουρίνι;
Κι έρχεται η στιγμή που βρίσκεσαι στο «μάτι» της κακοκαιρίας. Και αντιλαμβάνεσαι τη δύναμη των καιρικών φαινομένων στο πετσί σου. Και καταλαβαίνεις ότι απο την μια ώρα στην άλλη η ζωή σου μπορεί να γυρίσει τούμπα. Όπως το τροχόσπιτο, στο οποίο σκοτώθηκε το ζευγάρι των τουριστών στη Χαλκιδική.
Αντιλαμβάνεσαι, επίσης, ότι σημασία δεν έχει πόση και ποια εμπειρία έχεις έως τώρα, αλλά τι συμβαίνει απο ‘δω και πέρα.
Πρέπει, λοιπόν, να παίρνεις πιο σοβαρά υπόψη τα έκτακτα καιρικά δελτία και τις οδηγίες που δίνουν και να σταματήσεις να τα θεωρείς υπερβολικά. Γιατί όταν σκάει το μπουρίνι ή ξεκινάει η καταρρακτώδης βροχή που κατεβάζει ορμητικό χείμαρρο, δεν έχεις χρόνο να κάνεις κάτι άλλο. Τότε πια είσαι στο έλεος των φυσικών φαινομένων.
Κι εσύ, κι εγώ και όλοι μας.

Μοιραστείτε την είδηση