Σιγή ιχθύος από Βουλευτές και αυτοδιοίκηση για τις καταγγελίες Πουτακίδη. Ο «Χ» παρουσιάζει το έγγραφο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου προς την Κομισιόν

3 Min Read

Του Σωκράτη Μουτίδη – [email protected]

Οι διαδικασίες για την επεξεργασία και εξέταση της αναφοράς του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου προχωρούν και οι κάτοικοι του χωριού ευελπιστούν πως η εξέλιξη αυτή θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Να θυμίσουμε πως το θέμα της αναφοράς είναι η μη εφαρμογή του νόμου της ολοκλήρωσης μετεγκατάστασης του χωριού εντός δεκαετίας με την προσφυγή αυτή να εκπλήσσει, όπως αποκάλυψε ο «Χ» στις 27 Οκτωβρίου, ακόμη και τα ίδια στελέχη της Επιτροπής, τα οποία δεν πίστευαν πως η Ελληνική πολιτεία που ψήφισε τον σχετικό νόμο είναι η ίδια που δεν τον τηρεί.

- Advertisement -

Ο «Χ» σήμερα δημοσιεύει και το σχετικό έγγραφο της Επιτροπής Αναφορών που προωθεί την αναφορά του Συλλόγου στην Κομισιόν και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, καθώς και στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου. Αμέσως μετά η Κομισιόν αναμένεται να την εξετάσει και συνήθως αποστέλλει την απάντησή της εντός 3 μηνών από τη στιγμή που λάβει την μεταφρασμένη Αναφορά κι όλα τα σχετικά έγγραφα. Κατ’ εξαίρεση σ’ ορισμένες περιπτώσεις, η Κομισιόν μπορεί να ζητήσει παράταση της προθεσμίας εξέτασής της.

Σε περίπτωση που δεν απαντήσει εντός της παραπάνω προθεσμίας, η Επιτροπή Αναφορών του Κοινοβουλίου αναμένεται να προσκαλέσει την υπεύθυνη υπηρεσία της Κομισιόν σε μια από τις συνεδριάσεις της για να τεθεί η Αναφορά προς συζήτηση, παρουσία του αναφέροντος (δηλαδή του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής). Διαφορετικά η Επιτροπή Αναφορών εξετάζει την απάντηση σχετικά με το αν χρειάζεται περαιτέρω ενέργεια.

Το έγγραφο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου προς την Κομισιόν

Σιγή ιχθύος από Βουλευτές και αυτοδιοίκηση για τις καταγγελίες Πουτακίδη

Εντωμεταξύ καμία αντίδραση τόσο από το πολιτικό όσο και το αυτοδιοικητικό προσωπικό της ΠΕ Κοζάνης δεν υπήρξε μέχρι σήμερα, σχετικά με τις καταγγελίες του Κώστα Πουτακίδη στις 15 Οκτωβρίου για το φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ στην Ακρινη και τον… ανύπαρκτο δρόμο που συνδέει το χωριό με την Κοζάνη. Ο κ. Πουτακίδης κατήγγειλε πως η περιβαλλοντική μελέτη αποκρύπτει σκανδαλωδώς πολλά σημαντικά στοιχεί για το έδαφος της περιοχής (σαθρό έδαφος, παραβιάσεις υψομέτρου αποθέσεων κ.α. όπως παρουσιάστηκαν στο φύλλο της 15ης Οκτωβρίου) αλλά και πως ο δρόμος που υπάρχει σήμερα δεν έχει παραληφθεί ποτέ από την τεχνική υπηρεσία γιατί δεν πληροί τις προδιαγραφές της επαρχιακής οδοποιίας.

Ωστόσο όλα αυτά δεν προκάλεσαν «ιδρώτα» σε κανένα αυτί των Βουλευτών, του Δημάρχου Κοζάνης και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι θα έπρεπε να αναζητήσουν στοιχεία για όλα αυτά και να πράξουν τα δέοντα.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση