Συγκέντρωση – Ομιλία από τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κοζάνη την Πέμπτη 27 Απριλίου

2 Min Read

Η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των «θεσμών» το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα που θα φέρει είναι η εκτίναξη της φτώχειας του λαού, ενώ πάνω στο τραπέζι θα παραμένουν και οι άλλες απαιτήσεις του κεφαλαίου, έτσι όπως εκφράζονται από το ΔΝΤ, την ΕΕ και τον ΣΕΒ στη χώρα μας. Παράλληλα, προωθείται ένα νέο βήμα στην «απελευθέρωση»-ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας με την πώληση λιγνιτικών μονάδων, ορυχείων και υδροηλεκτρικών σταθμών.

 

- Advertisement -

Από τις ίδιες τις εξελίξεις μπροστά στο λαό ανοίγονται δύο δρόμοι

  • Ο σημερινός, καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, την Ε.Ε και τις οδηγίες της, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, της ενεργειακής φτώχιας για τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά, την επιδείνωση των όρων εργασίας των εργαζομένων (μισθοί, μέτρα υγείας και ασφάλειας κ.α), την καταστροφή του περιβάλλοντος, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Και εκείνος που προτείνει το ΚΚΕ, της οργανωμένης αντίστασης και αντεπίθεσης, προκειμένου να μπουν εμπόδια στα χειρότερα που έρχονται και να ανοίξει ο δρόμος για πραγματικές αλλαγές προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Μπορούμε να επιλέξουμε και να βαδίσουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, που εξασφαλίζει φθηνή ενέργεια για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, που ελαχιστοποιεί την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας, που παρέχει εργασιακή ασφάλεια στους εργαζόμενους του κλάδου, προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτός ο δρόμος μπορεί και πρέπει να είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης πάλης του λαού. Προϋποθέτει την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και την εργατική τάξη στο τιμόνι της εξουσίας. Οργανώνει την παραγωγή με κεντρικό, πανεθνικό, επιστημονικό σχεδιασμό και με κριτήριο της κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Στα πλαίσια αυτά, η ενέργεια δεν είναι εμπόρευμα, αλλά κοινωνικό αγαθό. Συγκροτείται ένας ενιαίος κρατικός φορέας ενέργειας μέσα στον οποίο θα λειτουργεί η ΔΕΗ με όλες τις δραστηριότητές της, παραγωγή, μεταφορά, διανομή που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία.

Πεζόδρομος Κοζάνης

Πέμπτη 27 Απρίλη, 7:30μμ

 

Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας

Μοιραστείτε την είδηση