«Σήκωσαν» 400 φιάλες αλκοολούχων ποτών από σουπερ μάρκετ της Βόρειας Ελλάδας – «Κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής η δικογραφία σε βάρος τους» τονίζει η Αστυνομία

2 Min Read

Σε συνολικά 16 υποθέσεις κλοπών σε σούπερ μάρκετ εμπλέκονται δυο δράστες, ένας 50χρονος και μια 45χρονη, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών μετά την κλοπή αλκοολούχων ποτών που διέπραξαν σε δυο σουπερ μάρκετ. Οι αστυνομικοί μετά τις καταγγελίες των ιδιοκτητών των σούπερ μάρκετ, διαπίστωσαν πως η δράση τους ήταν πλούσια σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, οι δυο δράστες αφαιρούσαν κατά διαστήματα φιάλες αλκοολούχων ποτών από ράφια σούπερ μάρκετ σε Πυλαία, Θέρμη, Σίνδο, Πεύκα, Νεάπολη Καβάλας, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Αριδαία και Γιαννιτσά, Σέρρες, Κομοτηνή, Ξάνθη και Γρεβενά. Οι κλοπές έγιναν το διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2018.

Αναλυτικότερα, οι προαναφερόμενοι έμπαιναν σε καταστήματα «σούπερ μάρκετ» που είχαν προεπιλέξει και προσποιούμενοι τους πελάτες, έκρυβαν τα μπουκάλια κάτω από τα ρούχα τους και όπου χρειαζόταν αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά συστήματα. Όπως διαπιστώθηκε, ο 50χρονος και η 45χρονη, αφαίρεσαν συνολικά  (400) περίπου φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής χρηματικής αξίας (6.500) ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζεται η προανάκριση για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και την ύπαρξη συνεργών τους. Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών και αυτή θα αποφασίσει για την «τύχη» τους.

 

Μοιραστείτε την είδηση