Σημαντική παρέμβαση θα χρειαστεί η πισίνα του Λιαπείου στα Κοίλα για να λειτουργήσει μετά την απόφαση να κλείσει για ανακαίνιση το Κολυμβητήριο του ΔΑΚ

2 Min Read

Μετά την απόφαση να κλείσει για τουλάχιστον ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάσει τον ένα ή και ενάμιση χρόνο το Δημοτικό Κολυμβητήριο, ζητούμενο από το δήμο Κοζάνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η κάλυψη των αναγκών των αθλούμενων προσωρινά στο Λιάπειο.
Το Λιάπειο Κέντρο Αθλητισμού και Αναψυχής είναι μια παλιά και πονεμένη ιστορία, αφού δωρήθηκε το 2006 στο δήμο Κοζάνης απο την αείμνηστη Αρετή Λιάπη και τα αδέλφια της Κωνσταντίνο και Μάρκο στη μνήμη του αδελφού τους Ευθυμίου. Τα επίσημα εγκαίνιά του έγιναν το 2010.
Οκτώ χρόνια μετά, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες υποδομές του μπήκαν σε χρήση για το κοινό, δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα πλήρως.
Το Λιάπειο διαθέτει εγκαταστάσεις, όπως κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο, 5×5 και το κολυμβητήριο, το οποίο με αφορμή το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου Κοζάνης θα μπει σε λειτουργία για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια.
Σήμερα η πισίνα του (φωτό) βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, αφού δεν δεν έχει χρησιμοποιηθεί έως τώρα.
Η αξιοποίηση και η λειτουργία των αθλητικών υποδομών είναι τεράστιο θέμα, καθώς η συντήρησή τους είναι πολύ πιο δυσβάσταχτη οικονομικά απο την ανέγερσή τους και απαιτεί τη διάθεση πόρων σε μια εποχή που δεν υπάρχει επάρκεια.

Μοιραστείτε την είδηση