Συναγερμός για την καύση ξυλοκάρβουνου

1 Min Read

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για μια ακόμα φορά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για την καύση λιγνίτη-ξυλίτη απο νοικοκυριά της περιοχής Σερβίων και άλλων περιοχών ενόψει του χειμώνα.

Ήδη με την πρώτη πτώση θερμοκρασίας, τα πρώτα κρούσματα ρύπανσης έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ το φαινόμενο της αιθαλομίχλης αυξάνεται.

“Σε τζάκια και σε σόμπες που ζεσταίνουν ένα δωμάτιο επιτρέπεται το ξυλοκάρβουνο που μας ενδιαφέρει, αλλά δεν επιτρέπεται σε λέβητες κεντρικής θέρμανσης” λέει ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Δημήτρης Αλβανός.

Η διεύθυνση περιβάλλοντος ξεκαθαρίζει πως η χρήση ξυλίτη επιτρέπεται μόνο για μονάδα που θερμαίνει ένα χώρο σπιτιού, υπάρχει, όμως, ρητή απαγόρευση για την κεντρική θέρμανση.

Δυστυχώς, βέβαια, κάποιοι πολίτες δε δίνουν δεκάρα για το περιβάλλον, αλλά και για το εσωτερικό τους σπιτιού και την υγεία τους, καίγοντας ότι θέλουν.

Η διεύθυνση περιβάλλοντος διεξάγει ελέγχους μόνο μετά απο καταγγελία και εφόσον δεν υπάρχει συμμόρφωση σε εύλογο διάστημα, μπαίνουν πρόστιμα σύμφωνα με τη νομοθεσία.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση