Συνάντηση Συντονιστικής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης με Σύλλογο Ανέργων & Ανάπτυξης

4 Min Read

Με την Συντονιστική Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης συναντήθηκε το προεδρείο του Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και της Ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου την περασμένη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής με μια ζεστή φιλοξενία το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στην Κοζάνη και από την Επιτροπή συμμετείχαν οι : Μιμίκος Κώστας (αναπληρωτής Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής), Δάλλας Χάρης (Μέλος Γραμματείας της Επιτροπής), Αποστολίδης Γιάννης (Μέλος της Επιτροπής).
Επίσης στην συνάντηση συμμετείχαν οι : Κεχαίδης Ιορδάνης, Παπαστέργιος Κώστας και Γκούμας Βασίλης.
Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν οι : Ηλίας Σισμανίδης (πρόεδρος Συλλόγου), Τσανουσίδης Χρυσοβαλάντης (Αναπληρωτής Γραμματέας), Ταρνανίδης Δημήτρης (Ταμίας Συλλόγου), Αγγελής Τριανταφυλλίδης (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου) και Αλέξανδρος Κοκκινίδης (Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου).

Στον Επιτροπή κατατέθηκαν τα αποτελέσματα της Ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο στις 18 Μαρτίου 2017, όπως ανακοινώθηκε και στον Τύπο, καθώς και μία σειρά Αιτημάτων ως εξής :

- Advertisement -

1. Μελέτη Βιωσιμότητας Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου & περιοχής Ελλησπόντου
2. Εξακρίβωση και απόδοση ευθυνών για το νερό με εξασθενές χρώμιο στον Ελλήσποντο.
3. Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης με σωστή διαχείριση όπως ορίζεται από το νόμο για Προστασία του περιβάλλοντος & Καλύτερη Ποιότητα Ζωής των κατοίκων
– Μειωμένο ρεύμα για την περιοχή
– Δενδροφυτεύσεις κατά μήκος Ταινιόδρομων Τέφρας & Λιγνίτη
– Σωληνωτοί ταινιόδρομοι Pipeline Μεταφοράς Τέφρας
4. Θέσεις Εργασίας ΔΕΗ
– Ουσιαστική εφαρμογή του νόμου της Εντοπιότητας στις Προσλήψεις για τις πληττόμενες περιοχές καθώς είναι το μόνο ανταποδοτικό προς αυτές.
– Προσλήψεις 2000 Θέσεων Εργασίας Μονίμου Προσωπικού και με την δημιουργία 5ης Βάρδιας στα Ορυχεία
5. Να σταματήσουν οι Διώξεις, απολύσεις, απολογίες των κατοίκων και των Μελών του Συλλόγου
6. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό όταν θα επισκεφτεί την Κοζάνη

Έγινε μια πολύ καλή και σοβαρή εποικοδομητική συζήτηση και αναλύθηκαν όλα τα παραπάνω θέματα από όλους τους συμμετέχοντες και κατατέθηκαν προτάσεις και απόψεις και από τις δύο πλευρές για όσο το δυνατόν καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα.

Η Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης δεν διαφώνησε με τα αιτήματα και ανέφερε πως από την πλευρά της θα πάρει πρωτοβουλίες και θα κάνει ενέργειες για τα περαιτέρω που πρέπει να γίνουν και ζήτησε περισσότερα στοιχεία για τα θέματα, τα οποία ήδη τους έχουν σταλεί ηλεκτρονικά και αναμένονται τα επόμενα στάδια.

Συζητήθηκε και η ευρεία Σύσκεψη που προγραμματίζεται για την Μεγάλη Δευτέρα, στην Περιφέρεια όπου θα τεθούν τα ζητήματα, με συμμετέχοντες και τους πέντε Βουλευτές του Νομού Κοζάνης, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμαρχο Κοζάνης, τον Αντιδήμαρχο Ελλησπόντου – Υψηλάντη, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου και Φορέων των χωριών.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου στα πλαίσια του κύκλου συναντήσεων και επαφών που ο Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και της Ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου πραγματοποιεί με όλους τους Θεσμικούς Φορείς σε όλα τα επίπεδα, για την προώθηση και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα χωριά Άγιος Δημήτριος – Ρυάκιο αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή του Ελλησπόντου.

Μοιραστείτε την είδηση