Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα για το θέμα των προσφύγων

1 Min Read

Συνάντηση στην Αθήνα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στο κλειστό της Λευκόβρυσης , είχαν την Πέμπτη 17 Μαρτίου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μανώλης Κουτσοσίμος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κύρινας.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης παρουσίασε στον Υπουργό την υφιστάμενη κατάσταση στο κλειστό της Λευκόβρυσης και ζήτησε την οικονομική  στήριξη της πολιτείας για το διάστημα, που οι πρόσφυγες θα φιλοξενούνται εκεί.

- Advertisement -

Παράλληλα, ζητήθηκε να υπάρξει άμεση  ενημέρωση, όταν αυτό θα είναι εφικτό ,  για το σχεδιασμό της πολιτείας, αναφορικά με την παρουσία προσφύγων στην περιοχή μας.

Η κοινωνία της Κοζάνης μέχρι σήμερα έχει δείξει αξιοθαύμαστα αντανακλαστικά στην φιλοξενία των προσφύγων και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται στο σύνολο της. Ο Δήμος Κοζάνης, όπως έχει κάνει από την πρώτη στιγμή, είναι διατεθειμένος να αναλάβει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί, στα πλαίσια όμως ενός σχεδιασμού τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και κεντρικό.

Επαναλαμβάνουμε πως η φιλοξενία των προσφύγων στο κλειστό της Λευκόβρυσης είναι μια προσωρινή λύση και απαιτείται από όλους συντονισμός και οργάνωση για την αντιμετώπιση του θέματος.

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση