Συνάντηση του Βουλευτή Κοζάνης Γιάννη Θεοφύλακτου με τον Σύλλογο Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

3 Min Read

Με τον Βουλευτή Κοζάνης Γιάννη Θεοφύλακτο συναντήθηκε το προεδρείο του Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και της Ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο γραφείο του Βουλευτή και εκ μέρους του Συλλόγου Ανέργων συμμετείχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Σισμανίδης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αγγελής Τριανταφυλλίδης και το μέλος του Συλλόγου Τάσος Κοτσογλανίδης, παρουσία και του Αλέξανδρου Κοκκινίδη εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης.

Στον Βουλευτή κατατέθηκαν τα αποτελέσματα της Ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο στις 18 Μαρτίου 2017, όπως ανακοινώθηκε και στον Τύπο, καθώς και μία σειρά Αιτημάτων ως εξής :

- Advertisement -

1. Μελέτη Βιωσιμότητας Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου & περιοχής Ελλησπόντου

2. Εξακρίβωση και απόδοση ευθυνών για το νερό με εξασθενές χρώμιο στον Ελλήσποντο.

3. Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης με σωστή διαχείριση όπως ορίζεται από το νόμο για Προστασία του περιβάλλοντος & Καλύτερη Ποιότητα Ζωής των κατοίκων

– Μειωμένο ρεύμα για την περιοχή

– Δενδροφυτεύσεις κατά μήκος Ταινιόδρομων Τέφρας & Λιγνίτη

– Σωληνωτοί ταινιόδρομοι Pipeline Μεταφοράς Τέφρας

4. Θέσεις Εργασίας ΔΕΗ

– Ουσιαστική εφαρμογή του νόμου της Εντοπιότητας στις Προσλήψεις για τις πληττόμενες περιοχές καθώς είναι το μόνο ανταποδοτικό προς αυτές.

– Προσλήψεις 2000 Θέσεων Εργασίας Μονίμου Προσωπικού και με την δημιουργία 5ης Βάρδιας στα Ορυχεία

5. Να σταματήσουν οι Διώξεις, απολύσεις, απολογίες των κατοίκων και των Μελών του Συλλόγου

6. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό όταν θα επισκεφτεί την Κοζάνη

– Στην συνάντηση επίσης αναφέρθηκε και το θέμα για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την ολοκλήρωση των Διαγωνισμών 2007 και 2008 της ΔΕΗ.

Ο Βουλευτής από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Μελέτη Βιωσιμότητας αφού του παραδοθούν τα απαραίτητα στοιχεία και τι μπορεί να γίνει με το Μειωμένο Ρεύμα

Τέλος δήλωσε πως δεν συμφωνεί με τις Διώξεις και τις Απολύσεις των κατοίκων και πως για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα υπάρξει συνεννόηση και επικοινωνία.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου στα πλαίσια του κύκλου συναντήσεων και επαφών που ο Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και της Ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου πραγματοποιεί με όλους τους Θεσμικούς Φορείς σε όλα τα επίπεδα για την προώθηση και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα χωριά Άγιος Δημήτριος – Ρυάκιο αλλά και για όλη την ευρύτερη περιοχή του Ελλησπόντου.

Μοιραστείτε την είδηση