Συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών -Σύγχυση προκάλεσε η ανακοίνωση της Περιφερειας Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Σύγχυση προκάλεσε στους οδηγούς η ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία οι εξεταστές θα έπρεπε να διενεργήσουν έκτακτες εξετάσεις εντός του ωραρίου τους, ώστε να αποσυμφορηθεί η ροή που εδώ και δύο μήνες έχει σταματήσει.

Με το που βγήκε η ανακοίνωση τα τηλέφωνα των σχολών οδηγών πήραν φωτιά απο τους υποψηφίους που περιμένουν εδώ και δυο μήνες να δώσουν εξετάσεις. “Η αποχή αφορά μόνο στην εξέταση πορείας. Όλα τα υπόλοιπα π.χ. ανανεώσεις διπλωμάτων  γίνονται κανονικά” λέει ο διευθυντής μεταφορών ΠΕ Κοζάνης Αλέξανδρος Κανδυλιώτης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θέλοντας να αποσυμφορήσει τη ροή ακολούθησε τη γραμμή έκδοσης απόφασης για διενέργεια έκτακτων εξετάσεων για έκτακτες περιπτώσεις μόνο για δύο ημέρες Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, όπως έκαναν και άλλες οκτώ περιφέρειες.  Στην απόφαση αυτή είπαν “Όχι”  οι εξεταστές, οι οποίοι δήλωσαν πως συνεχίζουν να απέχουν από τα καθήκοντα της εξετάσης των υποψήφιων οδηγών στην πορεία (και όχι στα σήματα) μετά και την πλήρη κάλυψη που τους παρέχει η ΑΔΕΔΥ.

Η αποχή των εξεταστών, οι οποίοι ζητούν να μη διακοπεί η πληρωμή των υπερωριών για τη διενέργεια εξετάσεων, ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου, προκαλώντας αντιδράσεις από τους υποψηφίους οδηγούς και τους δάσκαλους οδήγησης. Να σημειωθεί πως στην Κοζάνη αναμένουν να δώσουν εξετάσεις περίπου 100 υποψήφιοι και σε επίπεδο χώρας στην “ουρά” βρίσκονται περίπου 5000 υποψήφιοι.

 

Σωκράτης Μουτίδης-www.kozani.tv

Μοιραστείτε την είδηση