Συνεχίζεται το σήριαλ με τα κοιμητήρια του Νέου Κλείτου

2 Min Read

Ένα νέο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στην πολύπαθη ιστορία της κατασκευής κοιμητηρίων στην περιοχή του Νέου Κλείτου. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση του Προέδρου της Κοινότητας, Κωνσταντίνου Κορκοτίδη, να εξεταστεί η καταλληλότητα περιοχής 17 περίπου στρεμμάτων στην Κτηματική Περιοχή Αργίλου. Στην περίπτωση που είναι κατάλληλη, η ίδια επιτροπή θα κληθεί να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε χωροθέτηση στη νέα τοποθεσία ή θα επιλεχθεί η προηγούμενη προτεινόμενη θέση στα Λευκάδια.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης θα γίνει προσπάθεια η διαδικασία να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε μέσω γεωτρήσεων να ελεγχθεί η καταλληλότητα του εδάφους κυρίως αναφορικά με το θέμα του υδροφόρου ορίζοντα.
Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κλείτου Κώστας Κορκοτίδης καθώς όπως τόνισε υπάρχει σύμφωνη γνώμη για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ελέγχου προς όφελος όλων των πλευρών ενώ δεν θα χρειαστούν να γίνουν και απαλλοτριώσεις καθώς το οικόπεδο είναι του δημοσίου και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Αργίλου Γιάννη Κακουλίδη για την παραχώρηση του οικοπέδου . Την σύμφωνη γνώμη για τον εν λόγω χώρο της χωροθέτησης των κοιμητηρίων εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης Ιωσήφ Μιχαηλίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα των κοιμητηρίων απασχολεί τους κατοίκους από το 2007 καθώς παραμένουν χωρίς κοιμητήρια, ενώ υπάρχει διαθέσιμο το ποσό των 500.000 ευρώ για την κατασκευή τους, από την ΔΕΗ ΑΕ, από την ημέρα που εγκαταστάθηκαν στον νέο οικισμό οι Κλειτιώτες.


Με πληροφορίες ΕΡΤ Κοζάνης- Δέσποινα Αμαραντίδου

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση