Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Βοΐου για την πυροπροστασία

2 Min Read

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο Δημαρχείο στη Σιάτιστα για τη λήψη μέτρων πρόληψης, αντιμετώπισης και καταστολής των πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο.
Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γκερεχτές Λάζαρος, Κορδίστας Ανδρέας, Ρομπόλας Ιωάννης, Τσαρχάς Ιωάννης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Καρακουλάκης Παναγιώτης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης Μαυροματίδης Κων/νος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νεάπολης Θεοχάρους Γρηγόρης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας Δημόπουλος Σωκράτης, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης η Ανθυπαστυνόμος Κυριλλίδου Μιχαέλα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πρόδρομος Ασλανίδης και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Νεάπολης, Παλαιοκάστρου και Σιάτιστας.
Στην συνάντηση αυτή, έγινε ενημέρωση και σχεδιασμός ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, για την πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο που θα πραγματοποιεί η Αστυνομία, σε συνεργασία με τον Δήμο, το Δασαρχείο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να αποτρέψει πιθανές περιπτώσεις ανεξέλεγκτης καύσης σιτοκαλαμιών στους χώρους ευθύνης του Δήμου και να επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις στους παραβάτες.
Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που έχει ο Δήμος με την Πυροσβεστική Υπηρεσία , τα Αστυνομικά Τμήματα Νεάπολης και Σιάτιστας και το Δασαρχείο Τσοτυλίου για άμεση επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Ο Δήμος Βοΐου καλεί τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τους θερινούς μήνες και επισημαίνει ότι απαγορεύεται η καύση κλαδιών και χόρτων κατά την αντιπυρική περίοδο, διότι οι περισσότερες αιτίες πυρκαγιών οφείλονται σε αμέλεια.

Μοιραστείτε την είδηση