Σινεμά στην ΕΡΤ3 – Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου στις 22:00

3 Min Read

Σάββατο 2 Ιουλίου – «Φιλιά στα κρυφά/ Baisers cachés /Hidden Kisses»

Τα θέματα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της ομοφοβίας θίγει η δραματική ταινία  Φιλιά στα κρυφά, σε σκηνοθεσία Didier Bivel, που παρουσιάζει η ΕΡΤ3 το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 22:00.

Το φιλμ, παραγωγής Γαλλίας 2016,  μας προκαλεί να αναλογιστούμε τις απόψεις μας για την αγάπη με κάθε έννοια!

Aφηγείται την ιστορία δύο εφήβων που εκδηλώνουν και  αποδέχονται τη σεξουαλικότητά τους. Η ταινία  παρακολουθεί τον  Nathan, έναν 16χρονο  έφηβο που αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του. Μετά από ένα σχολικό πάρτι, μια φωτογραφία του να φιλάει τον Louis, ένα άλλο αγόρι, δημοσιεύεται στα κοινωνικά δίκτυα.

Έτσι ξεκινάει μια δυνατή ιστορία που αγγίζει θέματα όπως τον σχολικό εκφοβισμό, την ομοφοβία, την αποδοχή του άλλου και τον ρόλο δασκάλων & γονέων στην προαγωγή του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κριτικών στο 18ο Festival des Créations Télévisuelles de Luchon, λόγω της συγκλονιστικής πλοκής της και  των εξαιρετικών ερμηνειών των Bérenger Anceaux, Patrick Timsit και Bruno Putzulu.

Tournage de “Baisers Cachés” un film de Didier Bivel
Paris,FRANCE-le 27/08/15
Tournage de “Baisers Cachés” un film de Didier Bivel
Paris,FRANCE-le 27/08/15
Tournage de “Baisers Cachés” un film de Didier Bivel
Paris,FRANCE-le 27/08/15

Κυριακή 3 Ιουλίου, 22:00 – «Ένα κορίτσι για δύο/ Shopgirl»

Τη  ρομαντική ταινία  Ένα κορίτσι για δύο ,  προβάλλει η ΕΡΤ3 την Κυριακή 3 Ιουλίου  στις 22:00. Το φίλμ αμερικανικής παραγωγής του 2005,  σκηνοθέτησε ο  Anand Tucker,  με πρωταγωνιστές τους Steve Martin, Claire Danes και Jason Schwartzman. Το σενάριο  είναι του Steve Martin  και βασίζεται στην ομότιτλη νουβέλα του.

Η ταινία αναφέρεται σ ένα περίπλοκο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε μια βαριεστημένη πωλήτρια, έναν πλούσιο επιχειρηματία και έναν άσκοπο νεαρό άνδρα.

Η Mirabelle ζει στο Λος Αντζελες, μία ζωή μισή και… μοιρασμένη. Από τη μία, πωλήτρια γαντιών σε πολυτελές κατάστημα του Μπέβερλι Χιλς κι από την άλλη «εκκολαπτόμενη» ζωγράφος έργων που δεν έχουν βγει ποτέ από την πόρτα του διαμερίσματός της. Από τη μία, η σχέση με τον νεαρό, αδημιούργητο και εναλλακτικό μουσικό κι από την άλλη, το επίμονο φλερτ του ώριμου, επιτυχημένου και ευκατάστατου κυρίου που ξέρει να διεκδικεί αυτό που θέλει. Ήρθε η ώρα η Mirabelle να αφήσει πίσω της το δειλό κοριτσάκι που ήξερε! Τώρα, πρέπει να γίνει μία ώριμη γυναίκα και να αποφασίσει η ίδια για τη δική της ζωή.

Οι ταινίες  είναι διαθέσιμες  και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3.

 xronos-kozanis.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση