Σινεμά στην ΕΡΤ3 – Σαββατοκύριακο 9 & 10 Ιουλίου στις 22:00

2 Min Read

Σάββατο 9 Ιουλίου: Το παιδί που δεν περίμενα/ The unexpected child/  L’enfant que je n’attendais pas

Το φιλμ παραγωγής Γαλλίας 2019, είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Διηγείται την ιστορία της Ζοανά, μιας παντρεμένης γυναίκας, που έχει μια 7χρονη κόρη και είναι ευτυχισμένη, μέχρι τη νύχτα που γεννάει εντελώς αναπάντεχα. Σοκαρισμένη, εγκαταλείπει το μωρό, το οποίο εντοπίζεται αργότερα ζωντανό, και κατηγορείται για απόπειρα  παιδοκτονίας, παρότι επιμένει πως δεν ήταν έγκυος.

Βιώνοντας την απόρριψη όλων, είναι αναγκασμένη να εξηγήσει τις πράξεις της στο δικαστήριο, στην οικογένεια και τους φίλους της. Πρέπει επίσης να δεθεί ως μητέρα με το παιδί που απέκτησε ξαφνικά. Με τη βοήθεια της δικηγόρου της και μιας οργάνωσης, αποφασίζει να παλέψει εκ μέρους όλων των γυναικών που βίωσαν αυτό το φαινόμενο: την άρνηση εγκυμοσύνης.

Σκηνοθεσία: Bruno Garcia

Πρωταγωνιστούν: Stéphane Bondoux, Caroline du Pote

Κυριακή 10 Ιουλίου: Χαβιάρι/ CAVIAR

Τη μοναδική κωμωδία Caviar/Χαβιάρι, αυστριακής παραγωγής 2019, παρουσιάζει η ΕΡΤ3 την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 22:00.

Πρόκειται για  μια διασκεδαστική ταινία, με στοιχεία υπερβολής , που λόγω του  φεμινιστικού  της τόνου και του τέλειου πολιτικού συγχρονισμού της,  σίγουρα  δεν πρέπει  να χάσετε.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Βιέννη. Ο Ρώσος ολιγάρχης Ιγκόρ είναι τόσο πλούσιος όσο και εξωφρενικός: Σχεδιάζει να χτίσει την ολοκαίνουργια βίλα του ακριβώς σε μια παγκοσμίου φήμης και διατηρητέα γέφυρα, στη μέση της Βιέννης! Για να δωροδοκήσει όλους τους πολιτικούς, χρειάζεται τη βοήθεια της  μεταφράστριάς του, Nadja, η οποία όμως έχει τη δική της ιδέα για το τι θα κάνει με τα χρήματα αυτά. Μαζί με την καλύτερή της φίλη Vera και τη νταντά της Teresa, οργανώνουν ένα σχέδιο δολιοφθοράς.

Η ταινία έχει λάβει, μεταξύ άλλων,  βραβεία και διακρίσεις στο  Διεθνές Φεστιβάλ  Κινηματογράφου της Μόσχας και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του  Σίδνεϊ.

Σκηνοθεσία:  Elena Tikhonova

Πρωταγωνιστούν: Margarita Breitkreiz, Darya Nosik, Sabrina Reiter, Georg Friedrich

Μοιραστείτε την είδηση