Σκληρό ψήφισμα του ΕΚ προς την Τουρκία

1 Min Read

Με συντριπτική πλειοψηφία 607 ψήφων, το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Τουρκία να απελευθερώσει άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με ψήφισμα που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Το ψήφισμα καταψήφισαν μόνο 7 ευρωβουλευτές, ενώ 18 απείχαν από την ψηφοφορία.
«Το Ευρωκοινοβούλιο στέλνει σήμερα ένα ισχυρό καθαρό και ομόφωνο μήνυμα στην ηγεσία Ερντογάν. Ολοκληρώστε άμεσα τη δικαστική διαδικασία. Ελευθερώστε άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» τόνισε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Δ. Παπαδημούλης.
«Η Τουρκία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αμφισβητεί τις ίδιες τις βάσεις της ΕΕ» επισήμανε ο Γιώργος Κύρτσος.
«Ας μην κοροϊδευόμαστε δεν είναι διμερές ζήτημα, αλλά μια συμπεριφορά που αφορά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις» τόνισε από την πλευρά του ο Ν. Ανδρουλάκης.
«Επειδή το ΕΚ απηχεί τη φωνή των λαών, είναι ανάγκη η φωνή να ακουστεί όσο γίνεται πιο δυνατή» κάλεσε ο Γ. Γραμματικάκης.
Το ψήφισμα καλεί τα όργανα της ΕΕ να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την Τουρκία να προχωρήσει στην απελευθέρωση των στρατιωτικών.
Πρόκειται για μια πολιτική ομηρεία ανέφερε με τη σειρά του ο Μ. Κεφαλογιάννης, ενώ ο Νίκος Χουντής απαίτησε την άμεση συμβολή των θεσμών.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση