Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου

3 Min Read

Την περασμένη Τρίτη ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο που προέβλεπε την μεταβίβαση του 34% της ΔΕΗ Α.Ε στο υπερταμείο για «αξιοποίηση». Η ψήφιση του που η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση είναι συνέχεια  της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας με τους Κινέζους και εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους για τη Μελίτη και της ανακοίνωσης  ίδρυσης θυγατρικής εταιρείας στην Αλβανία υλοποιώντας τα επιχειρηματικά σχέδια των μετόχων της. Παράλληλα η ΔΕΗ Α.Ε ανακοίνωσε κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2016 ,91 εκ.ευρώ.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μετά το ατύχημα στο Ορυχείο του Νοτίου Πεδίου με την ανατροπή του οχήματος Umimag που ευτυχώς δεν είχε σοβαρότερες συνέπειες για την υγεία των εργαζομένων, ένα νέο ατύχημα έγινε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στον ΑΗΣ Αγ.Δημητρίου όταν συνάδελφος οκταμηνίτης χτυπήθηκε από μάνικα καθαρισμού τέφρας στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να χρειαστούν 10 ράμματα. Το ευτυχώς όχι σοβαρότερο ατύχημα ήταν αποτέλεσμα κακοτεχνιών και έγινε σε πόστο εργασίας που παλιότερα εργαζόταν 2 άτομα, ενώ πλέον μόνο ένας συνάδελφος με αποτέλεσμα μετά τον τραυματισμό του αφού ζαλίστηκε με το χτύπημα(εργαζόταν στα 10 μέτρα ύψος)να μην έχει κάποιον για βοήθεια. Τα ατυχήματα αυτά  ήρθαν να ξυπνήσουν νωπές μνήμες από τα 10 εργοδοτικά εγκλήματα – θανατηφόρα τα τελευταία 2 χρόνια στους χώρους του ομίλου ΔΕΗ.

- Advertisement -

Επίσης ήρθαν να υπενθυμίσουν την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας. Εντατικοποίηση της εργασίας, άγχος για το εργασιακό μέλλον, απαρχαιωμένος εξοπλισμός, έλλειψη του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού, δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας με έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας κ.ά.

Τα ΝΟΜΕ ή όποια άλλη μορφή ιδιωτικοποίησης επιλεγεί στόχο θα έχουν να συμπιέσουν το κόστος λειτουργίας. Πέρα από τη μείωση μισθών που βιώνουμε αυτό το διάστημα θα οδηγήσουν και στον περιορισμό του “κόστους” στην υγιεινή και ασφάλεια.

Τα επιχειρηματικά σχέδια της ΔΕΗ και τα κέρδη της δεν πρέπει να τα πληρώσουμε με εξαθλίωση και αίμα. Να μην περιμένουμε να έχουμε και άλλο θανατηφόρο.

Ως εδώ – Ούτε βήμα πίσω

Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε :

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016,στις 12:00 μ.μ

Μοιραστείτε την είδηση